abebe1 |
Merhabalar.
Babam 20 Nisan 2003 de Almanya da vefat etti. Vefat ettiğinde ikinci hanımıyla evliydi. Birinci eşinden ben dahil 3 çocuk ikinci eşinden 12 yaşında olan 1 çocuk bulunmaktadır. Babamla, annemizden 1994 de boşandıktan sonra özellikle sonraki eşinden dolayı ilişkimiz çok iyi olmamıştı. Vefat sonrasında veraset belgesi çıkarttık. Babamın sadece annemle evli zamanında edinilmiş malvarlığı hakkında bilgimiz var. Malvarlığı konusunda inceleme için il merkez ve ilçe tapu dairesine başvuruda bulunduk yeni bir malvarlığı bulunamadı. Başka yerde edinilmiş bir taşınmaz var ise onu nasıl tesbit ettireceğimizi bilmiyoruz. Bildiğimiz mirasa girecek malvarlığı olarak il de bir tane arsa, köy de iki ev (birini biz kullanıyoruz), 4-5 dönüm tarla ve dedemizden kalan paylaşılmamış birkaç tarla.
Vefattan iki yıl sonra ikinci eşi, ablamın ve tatil dönemlerinde bizlerin kullandığı köydeki evi taksimi mümkün olmadığından ve anlaşma yolu ile satılamayacağını ileri sürerek bizleri evden çıkartmak için İzale-i Şuyuu davası açtı.
Sorularım:
1- İkinci eşi bizimle hiç görüşmeden anlaşma yoluna gitmeden böyle bir dava açabilir mi?
2- Biz bu evin satılmasını istemiyoruz. Mirasın tamamı yerine böyle parça parça paylaşım olur mu? Mahkeme ye nasıl bir başvuruda bulunarak tüm mirasın paylaşımını sağlayabiliriz. Aslında mirasın tamamının yani tereke nin tesbitini yapılmadı. Ayni mahkemeden isteyebilirmiyiz?
2- Babamın bankada parası olabilir. Bu konuda aynı mahkemeden tesbit isteyebilirmiyiz? Nasıl? |