evimi satabilirmiyim |
özlem21 |
Evimde daha önceden bir kiracı vardı. Kirayı ödemediği için mahkemelik olduk, önceki kira borçlarını ödemediği gibi 1.5 yıla yakın mahkeme sürecindede evimde bedavadan oturdu. bir gün komşulardan kiracının kaçıp gittiğini duydum. yeri yurdu bilinmiyor.
Şu an evde başka bir kiracı var.
şimdi evi satmak için bir müşteri buldum.evi almak isteyen kişi evin borcu harcı varmı diye araştırma yaptığında evin, kaçıp giden kiracının adına kayıtlı olan faizleriyle birlikte 1.5 milyarı bulan bir elektrik borcu olduğunu öğrenmiş.
sorularım şunlar:
1- tedaş, borcu ödenmeyen elektrik saatlerini kapatmıyormu? Etrafımda tanık olduğum olayların hepsinde 2. ay elektrik borcunu ödemeyenlerin saatlerini ilgili yerlerden gelen yetkililer anında kapatıyor. Şu an evde kiracı var ve elektrikte açık.
2- ev benim adıma ama borç benim adıma değil. bu borçtan ben ne kadar sorumlu olurum .*
3- bu borç ödenmeden ben evin satışını yapabilirmiyim ?
Kiracıyla ilgili mahkeme kararının sonucunuda bilmiyorum. uzakta olduğum için takip edemedim. Mahkemeyle ilgilenen avukatada ulaşamıyorum. Mahkeme sonucunu nerden öğrenebilirim ve bunun için gerekli olan şeyler nelerdir. Mahkeme sonucunda icra kararı çıktıysa bu durum elektrik borcu durumunu nasıl etkiler ? |
Av.Ragıp Atay |
Tedaş elektrik saatlerini kapatıyor ama her nasılsa kapanmamış.
Öncelikle sayacın kimin adına olduğunu bilmemiz gerekiyor. Evde yeni kiracı var dediğiniz e göre, sayaç sizin adınıza ve kiracılar kendi adlarına abonelik almayıp, sizin adınıza abonelği kullanıyorlar. Eğer böyleyse, borçtan siz de sorumlusunuz.
Borç ödenmeden evin satışını yapabilirsiniz. Ancak, elektrik borcundan dolayı, eve haciz konmuşsa, öncelikle haczi kaldırmanız gerekir.
Avukatları barodan sorun. Baro size, adres ve telefon verir. Bulamazsanız, dosya nosu ile mahkemeya gidip öğrenmeniz gerekir |
mrtatr |
Ulaşılamayan avukat ve müvekkilin dosyasının akibeti hususu maalesef başlı başına bir mesele olmakta.Büyük şehirlerde müvekkilin (yani iş sahibinin) dosyasını bulması adeta mümkün değildir. Elinde done olarak sadece kendi ismi ve ne zaman ve ne türde açıldığı belli olmayan bir dava dosyasının bulunması ancak şu şekilde olur kanısındayım. Avukatlık yasası gereği her avukat müvekkile bilgi vermek zorunda olduğundan,noter aracılığı ile avukattan dosya ile bilgilerin ilgili müvekkilce istenmesi gerekir.Bu bilgiler verilmediğinde izlenecek prosedür farklıdır!!! |