SATIN ALDIĞIM EVE GİRİŞ YAPAMIYORUM!... |
newsensitive |
MERHABA,
KİRADAN KURTULMAK İÇİN BİRİKMİŞ PARAM VE KREDİ KULLANARAK 2005 HAZİRAN AYI BAŞINDA KONUT KREDİSİ KULLANARAK ERTUĞRULGAZİ-BURSA#8217;DA BİR APARTMAN DAİRESİ SATIN ALDIM. EVİ SATIN ALDIĞIM ŞAHIS BEN EVİ ALMADAN 2 AY ÖNCE EVİN BOŞALTILMASI İÇİN PROTESTO ÇEKTİĞİNİ SÖYLEDİ. BENDE EVİ ÜZERİME ALDIKTAN SONRA NOTER ARACILIĞI İLE PROTESTO ÇEKTİM. BENDE KİRACI OLDUĞUM İÇİN SATIN ALDIĞIM EVE GEÇMEK İSTEDİĞİMİ BİLDİRDİM.
EYLÜL AYININ 6 SINA GELMEMİZE RAĞMEN EVİMDE OTURAN KİRACI EVİ BOŞALTMADI. KİRACI, EVİ BOŞALTICAĞINI SÖYLEMESİ ÜZERİNE HERHANGİ BİR KİRA KONTRAT YAPMAMIŞTIK. ESKİ EV SAHİBİ İLE DE KİRA KONTRATI OLUP-OLMADIĞINI BİLMİYORUM.
EV KREDİSİ İÇİN HER AY BANKAYA 750 YTL ÖDEME YAPIYORUM. BUNA EK OLARAK HER AY 430 YTL EV KİRAMI DA ÖDÜYORUM. DOLAYISI İLE BUDA BENİ ZOR DURUMDA BIRAKMAKTA.
BU DURUM İLE İLGİLİ HUKUKİ OLARAK YAPABİLECEĞİM BİRŞEY VAR İSE BİLGİLENDİREBİLİRSENİZ SEVİNİRİM.
SAYGILARIMLA.
|
Av.Ragıp Atay |
forumlara bakarsanız, satın alınan dairenin tahliyesi için izleyeceğiniz yol, pek çok forumda belirtilmiştir. Biraz araştırma yapın lütfen |
newsensitive |
Sn.Atay ;
bahsettiginiz arastırmayı yaptıgımda bu baslık altında 3ncu sayfada dahil tam olarak bu konuya iliskin bir konu net olarak yok.
İlgililerin goruslerini bekliyorum.
Saygılar. |
Av.Mine Uzun |
Bahsettiğiniz ihtar yasal koşullara uygun ise (gayrimenkulün satış tarihinden itibaren 1 ay içinde gönderilmiş olması, ihtiyaç nedeniyle tahliyenin istenmesi, 6 aylık süre verilmesi ..) kiracınızın bu ihtarnameyi tebliğ aldığı tarihten itibaren 6 aylık sürenin dolması halinde tahliye davanızı açabilirsiniz. Halihazırda yazılı kira sözleşmesinin olmaması -yukarıdaki şartların gerçekleşmesi durumunda- önemli değil. |
TARR |
Sayın Mine UZUN,
Benzer konuda benim de sorularım olacak.
15 Şubat 2002 tarihinde imzalanan sözleşme ile kirada oturduğum ev, sahibince satılma aşamasındadır.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, evin satılma tarihinden itibaren, 1 ay süre içinde yeni sahibi tarafından evin 6 aylık süre içinde ihtiyaç bulunması nedeniyle tahliysi ile ilgili ihtarname çekilmesi gerekmekte.
Örnek vermek gerekirse eğer, kiracı olarak oturmuş bulunduğum taşınmaz, diyelim 25 Eylül 2005 tarihinde satıldı. Yeni sahibi de 30 Eylül 2005 tarihli ihbarname ile evden tahliyemi istedi.
Bu durumda;
1) Yasal olarak oturma sürem 30 Eylülü izleyen ilk 6 ay olan 30 Mart 2006 mıdır?
2) Mülkün yeni sahibi eğer satın aldığı tarihten itibaren 1 aylık süre içinde ihtarname çekmez ise yasal olarak oturma sürem 15 Şubat 2007 mi olmakta( yani ilk sahibi ile 15 Şubat 2002 tarihinde yapmış olduğum sözleşme 1 sene uzatılmış mı olmakta?)
Saygı ile bilginize sunulur.. |