Excellent |
Herkese saygılar..
(Umarım doğru kısma soruyu soruyorumdur. Önce olayı dikkatle okuyalım. Olayda 1 anne ve 2 kız-1 erkek üç çocuk yer alıyor.)
Bir kız(A) hakkında Şubat ayından Ağustos ayına kadar bir erkek(B) sürekli dedikodu yayıyor ve kızın birtakım açık saçık resimleriyle kızın adını çıkartıyor.
Aynı süre içersinde Mayıs ayında bu erkek(B), iki kız(KK) kardeşinden aldığı borç para ile kan bağı olmayan tanımadığı birisinden 40.000 YTL değerinde bir daire alıyor. Daha sonra ise parayı ödemekte zorlanması üzerine daireyi annesine(C) satarak girdiği borcu annesine(C) devrediyor. Taşınmazı alan anne(C) ise her ay düzenli olarak borçlandığı kız(KK) çocuklarına ödemeyi yapıyor. Erkeğin(B) evsiz kalması nedeniyle ise annesine sattığı dairede kendi eşyaları ile beraber 400 YTL karşılığında kiracı olarak kalıyor.
Daha önce hakkında dedikodu yaydığı bayan rencide olması nedeniyle Ağustos ayında mahkemeye başvurarak maddi ve manevi tazminat talebinde bulunur ise(Not: Evin satışı ve kira kontratı yapıldığı sıralarda herhangi bir dava açılmamıştır.):
1-) Daha önce erkeğin aldığı ve sonra annesine sattığı daire üzerinden bayan, satışın gerçekleştiği tarihten sonra açacağı bir dava ile taşınmaz üzerinden tazminat talebinde bulunabilir ve taşınmazın satışı yollarına başvurabilir mi?
2-) Erkeğin evi annesine satması ve annesinin evinde kiracı olarak kalmasında yasalara aykırı bir durum söz konusumudur?
3-) Rencide olan bayan tazminat isterken, söz konusu taşınmazın, erkek tarafından tazminat vermemek için hile yolu ile bilerek annesine satıldığını, maaşından tazminat alınmaması için bilerek 400 YTL karşılığı kira kontratı anlaşması yapıldığını iddia edebilir mi?
Bu iddialar karşısında netice neler olabilir?
İlgilenen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler ederim.
Sağlıcakla Kalın.. |