Boşanma Hakkında |
mehmergul |
Merhabalar, sitenize henüz yeni üye oldum. Forumları şöyle bir gözden geçirdim. Benimde durumum diğer arkadaşlardan farklı değil. Eşimle 06 Nisan 2001 yılından beri evliyiz ve 2 yaşında da bir kızımız var. Eşimle aramızda oldukça büyük sorunlar yaşanmaya başladı. Eşimi bu güne kadar hiç aldatmadım, ailesine karşı hiç bir olumsuz davranışta bulunmadım. İçkim yok, kumarım yok, kahve alışkanlığım yok. Yani anlıyacağınız tipik bir ev erkeği. Evden işe işten eve. Artık yaptıklarına dayanamaz bir hale geldim ve ciddi bir şekilde boşanmaya karar verdim. Bana yaşattıkları aşağıdakiler gibidir. Ben boşanma davasını nasıl açabilirim ve çocuğumun velayetini nasıl alabilirim.
1. Ne yaptıysam ne ettiysem eşim bir türlü ailemi ve akrabalarımı sevmedi aksine onlardan nefret bile ediyor. Kapımızı dahi açmalarını istemiyor,
2. İşyerindeki çalışma arkadaşlarımı bile benden kıskanıyor ve onlara olmuyacak davranışlarda bulunuyor,
3. 3 sefer evi terk etti ailesinin yanına gitti ve aile büyüklerinin araya girmesi ile eve geri döndü,
4. Beni bir koca, bir eş olarak görmüyor (Yani kısacası bana saygı duymuyor) Bana bir banka muamelesi yapıyor,
5. Çocugumuza hor davranışlarda bulundugunu da gözlerim ile gördüm, hatta buna şahitlik edecek bir kaç kişi de bulabilirim.
Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı boşanma davası açabilirmiyim, açtığım takdirde eşime nafaka ödermiyim, çocugumun velayetini üzerime alabilirmiyim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
|
Av.Dilek Kuzulu Yüksel |
Sayın mehmergül,
Saydığınız sebeplerle "Evlilik birliğinin temelden sarsılması" bilinen deyimi ile şiddetli geçimsizliğe dayanarak boşanma davası açabilirsiniz.
Eşinizin size ve çocuğunuza karşı tavır ve davranışlarını özellikle tanık beyanları ile ispat edebilirseniz hakim boşanmanıza karar verecektir.
Ayrıca eşinizin kusurunun sizinkinden daha fazla olduğunu da ispat edebilirseniz eşiniz için nafaka ve tazminat ödemezsiniz.
Çocuğun velayeti hususunda hakim çocuğunuzun menfaatini ve gelişme sürecindeki ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmaktadır. 2 yaşında bir çocuğun annesine ihtiyacı olduğu düşünülse de annesinin yaptığı eziyeti ispat edebilirseniz velayetin de size bırakılacağını düşünüyorum. Çocuğun velayeti sizde kalırsa çocuk için de iştirak nafakası ödeme yükümlülüğünüz olmaz. Ancak aksi halde yani, çocuğun velayetinin annesine bırakılması durumunda çocuk için iştirak nafakası ödemenize karar verilir. Miktarı ise hakim tarafların ekonomik ve sosyal durumlarına göre takdir eder.
Saygılar... |
Emrah Yavuzcan |
Sayın Av. Dilek Kuzulu YÜksel konuyu çok güzel açıklamış.
Eklemek istediğim, eşiniz eğer evi terk etmekte ise, terk nedenine dayanan boşanma davası da açabilirsiniz. Fakat, bu durumda çocuğunuzun velayetini almak daha da güçleşecek kanaatindeyim. Çocuğunuzun çok küçük olması sebebiyle, sağlam kanıtlara ihtiyacınız var.
Söylediklerinizi en iyi takdir edecek olan da Yüce Mahkeme olacaktır, nafaka konusunda tarafların ekonomik güçlerine bakılır. |
sifex |
Merhabalar. Mehmergul ün belirttiği maddelerden 1, 4 ve 5 benim durumumada uyuyor. Ben özellikle çocuğuma iyi bakılmadığı ve psikolojisinin her geçengün kötüye gittiğini düşünüyorum. Ancak yakın akrabalarım haricinde şahit bulamayabilirim. Şuan birlikteyiz, çok sık tartışmaktayız. Kızım 1999 dogumlu. Eşim çalışmıyor, ve kendi anneside eşim 2 yaşında iken babasından ayrılmış. Gidebileceği bir yerde yok.Bu yüzden boşanmak istemeyecektir.Çocuğu düşündüğüm için terk edemiyorumda.Nasıl dava açabilirim bu şekilde? Çocuk o sırada kimde kalır?Velayetin bende kalma ihtimali yüksekmi?Ailemin maddi durumuda iyi. Kaldığımız evde aileme ait. Ne kadar bozuşursak bozuşalım, gidecek yeri olmadığından evden gitmez, evi kitlesem. Yada ailem artık burada başkası oturuyor dese, hak arayabilirmi?Ailesi olanların işi kolay, annelerinin evine gidiyorlar, sonra en azından belli bir süre sonra boşanıyorlar. Gidende olmadığına göre nasıl olacak bu iş? Teşekkür ederim. |
mehmergul |
Sordugum soruya yanıt veren arkadaşlara en içten dileklerimle teşekkür ediyorum.
Saygılarımla,
Mehmergul |
Fiore |
Sayın sıfex sizin magduriyetiniz her ne kadar sayın mehmergul e benzesede arada barız farklar gorunmekte oncelıkle sız hernekadar cocuga ıyı bakılmadıgını ve pskolojısın kotuye gıttıgını dusunsenızde suan hakımın takdır yetkısını kımden yana kullanacagını tahmın etmek zor.hakım çocuğunuzun menfaatini ve gelişme sürecindeki ıhtıyacları goz onunde bulunduracaktır.tabıkı maddı gucun sızde olması ve hayat arkadasınızın calısmıyor olması cocugun velayetının sızde kalması acısından buyuk bır artı.oncelıkle bır pskologdan cocugunuzun pskolojısı hakkında rapor almaya calısın bu sızın mahkemedekı yukunuzu oldukca rahatlatacaktır ıyı geceler |
sifex |
Teşekkür ederim. |
avukathuseyin |
Av.Dilek Kuzulu Yüksel in cevabına katılıyorum.Ayrıca terk sebebine dayanarak bosanma davası acmayın kesinlikle yoksa siddetli gecimsizlik nedenile dayanamazsınız. iyi günler |