Veraset İntikal Vergisi |
nuhercan |
Veraset bayanı ve veraset intikal vergisi hakkında bilgi almak istiyorum.
1. Veraset beyanı nereye verilir?
2. Hangi evraklara ihtiyacımız var
3. Eğer murisin mülk ve bankadaki tasarruflarına ait tapu , banka cüzdanı vb belgerlimiz elimizde yoksa ne yapmalıyız. Bu tür belgerlei toparlamak zorunda mıyız. Bunları edinmek için ne yapmalıyız.
4. Ve en çok merak ettiğim konu veraset intikal vergisi nasıl hesaplanır. Bunun berlirli oranı var mıdır. Özellikle ev ve banka mevduatı hakkında veraset intikal vergisinin oranı nedir.
(Veraset ilamı için mahkemeye başvurduk. Yakında alcağız)
Yukarıdaki soruları yanıtlarsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim. |
Başak Şahin |
Merhaba,
1.Miras bırakanın mallarının bulunduğu yerlere veraset ilamını vericeksiniz.örneğin bankaya yada tapu dairesine verip miras bırakanın üzerindeki malları kendi üzerinize geçirebilirsiniz.
2.Veraset ilamı ve kimliğiniz yeterli
3.Bankanın genel müdürlüklerine bu konuda bir dilekçe yazarak bankalarında murisin hesabı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.Murisin bir mülkünün olduğunu tahmin ettiğiniz tapu dairesine bir dilekçe yazarak yada Tapu Genel Müdürlüğüne veraset ilamı fotokopisi gibi bir belgeyle bir dilekçe yazarak da Bilgi Edinme hakkından yararlanarak bu bilgiyi alabileceğinizi düşünüyorum.
4.Veraset intikal vergisi artan oranlı bir sistemle hesaplanır.Örneğin ilk 110 milyar için yüzde 1,sonra gelen 240 milyar için yüzde 3... diye devam eder.Evin bedeli tapu kaydı yapılırken tespit edilen bedeldir.Eğer muris Türkye'de ölmüş,varis de Türkiye'de ise intikalden 4 ay içinde beyanınızı vergi dairesine vermelisiniz.
Hoşçakalın |
nuhercan |
Çok teşekkür ederim Gerçekten bu site bana çok yardımcı oluyor. Çok başarılı bir site. Bir sürü soru sordum hiç biri cevapsız kalmadı. Başarılarınınızın devamı dilerim. |