Hukuki.NET


03/12/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Kira artışları
Garfield2006 Kira artışlarıyla ilgili çok soru sorulmuştur mutlaka. Bir soru da ben eklemeyi ve yardımlarınızı istiyorum. 2004 Haziranında yaptığımız kira sözleşmemizde kira artışının %35 olacağı belirlenmişti. Ancak, "kira artışlarında TÜFE oranının üstüne çıkılamayacağı " yeni bilgisine dayanarak artışı TÜFE üzerinden yaparak kira ödemesi yaptım. Ev sahibi, bir ihtarnameyle eksik artış miktarını istedi. Ne yapmalıyım? Buna dayanarak thliye edilmemi isteyebilir mi?
msenol kiraciliginizin ikinci yili ise ve sozlesmede %35 yazıyorsa sozlesmeye gore hareket etmek zorundasiniz
Av.Mine Uzun Cevaba katılıyorum. Eksik miktarı tamamlamadığınız takdirde temerrüt nedeniyle tahliye davası açılabilir.
ahaltuner Sayın Garfield2006, Kira artışlarında TÜFE oranının üstüne çıkılamayacağına yönelik çalışma var ancak buna Yargıtay olumsuz görüş bildirdi.Yani yasalaşıp yasalaşmayacağı belli değil. Sizin yapmanız gereken, yukarıdaki cevaplar doğrultusunda hareket etmeniz.
mağdurkiracı Kiracılığınızın 2. yılı demişsiniz, bizde de aynı problem var ve biz 12 yıllık kiracıyız. 12 yıl önce enflasyonun tavan yaptığı dönemde bizim kontrata %50 yazılmıştı. Şimdi % 50 mi arttırmalıyız?
Av.Mine Uzun Sözleşme tarihiniz üzerinden 3 tam yıl geçti ise kira tespit davası açarak yeni kiranın belirlenmesini isteyebilirsiniz. Ama her yıl yeni bir sözleşme yapıyorsanız bu durumda ne yazıyorsa o kadar artış yapmak durumundasınız.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Krediler] check this link right here now jaxx wallet download 
  • 02.12.2025 01:20
  • [Bankalar hukuku] Benim adıma izinsiz bakılan detaylı kredi risk raporu ve sonrasında boşanma. 
  • 01.12.2025 17:23
  • çalinan facebook hesabimda müstehcen görüntü paylaşimi 
  • 01.12.2025 16:22
  • [Miras Payları] vasiyetname hakk 
  • 28.11.2025 19:33
  • adli para cezası 
  • 26.11.2025 11:34


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/12/2025 03:59:34