Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Yetim ve emekli maaşı
AYBEL Sayın ilgililer, 1980 yılında babamın vefatı sebebiyle bana Emekli Sandığından yetim maaşı bağlandı. 1984 yılında ise ben SSK ya bağlı olarak çalışmaya başladım ve bu süre zarfında babamdan bağlanan yetim maaşınıda aldım. Haziran 2005 itibari ile SSK dan emekli olmaya hak kazandım. Benim öğrenmek istediğim konu şu : Emekli olduğum takdirde Emekli Sandığından aldığım yetim maaşım kesilecek mi? Eğer kesilirse bu maaş anneme ne şartlarda devrolur? Sitede aramama rağmen tam olarak konu ile ilgili bilgi alamadım. Eğer ilgilenir cevap verirseniz çok memnun olurum.
derinvatandas YENİ YASANIN NE ŞEKİLDE ÇIKACAĞI HENÜZ BELLİ DEĞİL. ŞU ANKİ MEVCUT DURUMA GÖRE HEM BABANIZDAN DOLAYI EMEKLİ SANDIĞINDAN YETİM MAAŞI HEMDE SSK DAN EMEKLİ MAAŞI ALABİLİRSİNİZ.(BİR ŞARTLA BEKAR YADA BOŞANMIŞ OLMANIZ KAYDI İLE) ANCAK YASANIN ÇIKTIĞINDA ÇİFT MAAŞ ÖDEMELERİNİN DURDURULACAĞI (SSK EMEKLİ SANDIĞI BAĞKUR BİRLEŞMESİ GERÇEKLEŞİRSE) SÖYLENİYOR FAKAT BURADA BİR SÜRÜ MUĞLAK KONU VAR.BİR KEZ KURUMLAR ARASINDA EMEKLİ,MALÜL,DUL,YETİM MAAŞLARI ARASINDA KORKUNÇ FARKLAR VAR.BUNLARIN GİDERİLMESİ GEREKİYOR.BU KONULAR HENÜZ NET DEĞİL. DİĞER SORUNUZA GELİNCE BABANIZIN HAYATTA İKEN ALDIĞI MAAŞIN % 50 Sİ ANNENİZE % 25 İ İSE SİZE BAĞLANMIŞTIR. *TEK EŞ MAAŞIN % 75 İNİ ALIR *TEK EŞ TEK YETİM % 50 + % 25 *İKİ YETİM % 50 + % 50 YANİ YASA SİZİN YETİM MAAŞINIZI KESSE ANNENİZ BABANIZ HAYATTA İKEN ALACAĞI MAAŞIN % 75 İNİ ALIR.KISACA SİZDEN KESİLEN KISIM ANNENİZİN DUL MAAŞINA İLAVE OLUNUR. UMARIM ARADIĞINIZ YANITLAR BUNLARDIR.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:31:15