Hukuki.NET


26/04/2024  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
mesleğe hakaret
teknomedya herkese iyi çalışmalar, sorunumu umarım doğru yere yazıyorumdur!! geçen hafta bir bankaya kredi başvurusunda bulundum.banka yetkilisiyle görüşmeye başladığım anda şoke oldum.sıkı bir polis sorgusu en az bu kadar olabilirdi!görevli daha evraklarımı dahi incelemeden benden ipotek istedi.neden dediğimde esnaf kredilerinde ipotek şartımız var dedi.iyi de ben bireysel kredi istiyorum dediğimde o zaman kefil vermeniz gerekiyor dedi.beyefendi evraklarıma bakacak olursanız kefillerimi de göreceksiniz dedim.ilk evrağı aldığında sizin adresiniz bu ilçe değil diğer ilçe dedi.gidip oraya başvurun dedi.bu personele yaptığım işle ilgili tüm müşteri portföyümün bulundukları ilçede olduğunu aynı zamanda kişisel ve şirket hesaplarımı şubelerinde açtırdığımı kendisiyle daha öncede konuştuğumuzu hatırlatarak yaptığım işi hatırlayıp hatırlamadığını sordum... burada da kısaca sizlere yaptığım işi söylemek istiyorum:benim web tasarım şieketim var ve bir ilçe rehberi hazırlıyoruz.o ilçeyle ilgili her türlü bilgiye yer veriyoruz.ileri gelenleri ile röportajlar yapıyor ve ilçe esnafının reklamlarını yayınlamak sureti ile de para kazanıyoruz...sizin sitenizi hazırlayan admin arkadaşların da bileceği gibi yaptığımız iş uykusuz geceler,emek,dikkat gerektiren oldukça yorucu bir iştir... tekrar dönelim personele: işimi hatırladığını sorduğumda resmen burun bükerek haa evet internette birşeyler işte ıvır zıvır dedi!!! ben bunu duyduğum anda bütün belgelerimi toplayıp krediden vazgeçtiğimi söylediği şeyin terbiye ile bağdaşmadığını belirterek allah senin müşterilerine sabır versin diyerek oradan ayrıldım. aynı bankanın başka bir şubesinde çalışan nişanlımla konuyu konuştuğumda o da oldukça üzüldü duruma.ben de bankanın internet şubesinde durumu ayrıntılarıyla anlatarak şikayette bulundum.nitekim 2 saat kadar önce ilgili şubenin müdürü beni arayarak konuyu benden dinledi.ve personele de durumun sorulacağını bildirdi.ben de uygun olanı yapacağınıza inanıyorum dedim ancak bu durumu ilçe rehber sitesinde de yayınlayacağımı ve kınayacaığmı söylediğimde sakınnn haa dedi,o zaman banka konuyu üstüne alır ve tutumu değişir dedi. arkadaşlar bir insanın yaptığı iş eğer meşru ise ne iş yaparsa yapsın saygı duyulmalıdır.banka kredi verir veya vermez,bu onun değerlendirmesidir.ama hiç bir şeyin yapılan işe burun kıvırmayı,ıvır zıvır demeyi gerektirmediğine inanıyorum. bu anlamda bana yardımcı olmanızı istiyorum: 1)müdür banka olayı internnette yayınlarsanız üstüne alır ve tutumu değişir demek le ne demek istemiş olur? 2)böyle bir durum hakaret davası kapsamına girermi? şimdiden hepinize selamlarımı ve saygılarımı gönderiyorum.işinizde ve emeğinizde alınterinize hakaret etmeyen insanlarla karşılaşmanızı diliyorum...
Av.Tayfun Eyilik suç içeren bir yazı yazmadığınız sürece cezai anlamda bir şey olmaz burada dikkat edilmesi gereken ceza yasası ile bankalar yasasının ilgili hükümleridir. Bu yasalara uygun bir yazı yazdığınızda bir şey olmaz Ama aynı bankada eşinizin de çalıştığını unutmayın. Bankalar Yasası MADDE 22 - ADLİ SUÇ VE CEZALAR 7. Bir bankanın itibarını kırabilecek ya da şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olan ya da bu yolda asılsız haberler yayanlar için bir yıldan iki yıla kadar hapis ve bir milyar liradan iki milyar liraya kadar ağır para cezası hükmolunur. Bu fiilin 15/7/1950 tarihli ve 5680 sayılı Basın Kanununda belirtilen ya da radyo, televizyon, video, internet, kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzeri yayın araçlarından biri ile işlenmesi halinde bir yıldan üç yıla kadar hapis ve iki milyar liradan dört milyar liraya kadar ağır para cezasına hükmolunur. İsimleri belirtilmese dahi bankaların güvenilirliği konusunda kamuoyunda tereddüte yol açarak bankaların mali bünyelerinin olumsuz etkilenmesine neden olabilecek nitelikte asılsız haberleri yukarıda belirtilen araçlarla yayınlayanlara iki milyar liradan dört milyar liraya kadar ağır para cezası verilir yeni ceza kanunu SEKİZİNCİ BÖLÜM Şerefe Karşı Suçlar Hakaret MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir. (2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur. (3) Hakaret suçunun; a) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı, b) Dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı, c) Kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle, İşlenmesi halinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz. (4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi halinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi halinde, üçte biri oranında artırılır. (5) Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi halinde suç, kurulu oluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır. .
teknomedya yanıtınız için teşekkür ederim tayfun bey. anladığım kadarıyla yapılan hakareti 3 kişinin tanıklığında dava edebiliyorum.benim konumda da 3 kişi olmadığına göre yutup kalacağız bu yaklaşımı.[:(!] bankalarda yazdığınız kanunla resmen dokunulmazlık zırhını geçirmişler sırtlarına.
Emrah Yavuzcan Okuduğum olayda banka çalışanının hakaretinden söz etmemişsiniz. Olaya kızgınlık evresinde çok fazla tepki göstermişsiniz gibi geldi, ne kadar doğru bunu hiç bir zaman bilemem. Hakaret suçunun bir kişiye isnat edilmesi için hakaretin şahsen kişiye veya gıyabında söylenmiş olması gerekir. "işimi hatırladığını sorduğumda resmen burun bükerek haa evet internette birşeyler işte ıvır zıvır dedi!!! ben bunu duyduğum anda bütün belgelerimi toplayıp krediden vazgeçtiğimi söylediği şeyin terbiye ile bağdaşmadığını belirterek allah senin müşterilerine sabır versin diyerek oradan ayrıldım." Burada hakaret yoktur. Kötü bir banka çalışanı vardır fakat hakaret fiili böyle işlenmez.
teknomedya hakaret illaki küfür bazında mı olmalıdır?insanların yaptığı işi emeği önemsememek,küçümsemek bunun anlamı nedir?
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Suçlar] Dolandırıcılık mı hukuki ihtilaf mı 
  • 25.04.2024 13:09
  • [Alacak tahsil] Vekalet sözleşmesinde zamanaşımı süresi başlangıcı 
  • 23.04.2024 00:24
  • [Mirasçılık] Abilerim babamı sokağa atıyor. Dedem tapuyu abilerimin üzerine yapmış. 
  • 22.04.2024 06:30
  • [Boşanma davaları] Vasi ataması hk. 
  • 18.04.2024 09:43
  • Beraat sonrası yurtdışı çıkış yasağı kaldırma sorunu 
  • 16.04.2024 15:18


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 26/04/2024 09:19:25