Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
KREDİ KARTI 4822 SAYILI YASA YENİDEN HESAPLAMA
hakanhakan MERHABALAR; YAPI KREDİ BANKASINDAN ALMIŞ OLDUĞUM KREDİ KARTIMIN 01/07/2001 TARİHİNDEKİ EKSTREDE 968,918,109TL BAKİYE GÖRÜNMEKTEDİR.BANKA 19/11/2001'DE 1,234,931,231 TL VE GECİKME BEDELİ İSTEMEKTEYDİ VE İCRA MUD.TAKIP TALEBI GELDI.BEN BANKAYLA VE AVKATLA BORC NEDENIYLE ANLASAMADIM.4822 SAYILI YASANIN GEÇİCİ 1.MAD.UYARINCA BANKAYA VE İCRA MÜD.BORCUMUN YENIDEN HESAPLANMASI İÇİN BAŞVURUDA BULUNDUM.(SÜRESİ İÇİNDE)FAKAT BENİM ELİME HİÇBİR ŞEKİLDE BORCUN YENİDEN HESAPLANIP ŞU ŞEKİLDE ÖDENECEKTİR DİYE BİR YAZI GEÇMEDİ.İTİRAZ DİLEKÇEMDEKİ ADRESİMİ DEĞİŞTİRMİŞTİM.BU KONUDA BENİM NE YAPMAM GEREKİR.AVUKATLA DEFALRCA GÖRÜŞMEM ÜZERİNE BORCUMLA İLGİLİ HİÇBİR AŞAMAYA GELEMEDİM. SANIRIM AVUKATTA DİLEKÇEMİN İPTALİ İÇİN BAŞVURMUŞ.BU BORCUMA KARŞILIK BENDEN YAKLAŞIK 20,000,000,000 GİBİ BİR RAKAM TALEP EDİYORLAR. SİZLERDEN RİCAM 1.BU ÖDEME EMRİNİN ELİME GEÇMEMESİ KONUSUNDA NE YAPABİLİRİM BUNUN AYDINLATILMASI. 2.KREDİ KARTI BORÇLARIYLA İLGİLİ BİR ZAMANAŞIMI VARMI 3.BU BORCUMU DEFALARCA ÖDEMEK İSTEMEME RAĞMEN AVKAT HER SEFERİNDE ÇOK AFAKİ RAKAMLAR ÇIKARIYOR NETİCESİNDE DİLEKÇEMİ İPTAL ETTİRMİŞ İSE YENİ KANUNA GÖRE BU BANKANIN İSTEMİŞ OLDUĞU ASIL ALACAGA İLİŞKİN 19/11/2001 DEKI 1,234,931,231 TL BUNA NASIL BIR YASAL FAIZ UYGULAYABILIR.ŞİMDİDEN TESEKKUR EDIYORUM.
Av.Tayfun Eyilik
quote:
VE İCRA MUD.TAKIP TALEBI GELDI..........RİCAM 1.BU ÖDEME EMRİNİN ELİME GEÇMEMESİ KONUSUNDA NE YAPABİLİRİM BUNUN AYDINLATILMASI. 2.KREDİ KARTI BORÇLARIYLA İLGİLİ BİR ZAMANAŞIMI VARMI 3.BU BORCUMU DEFALARCA ÖDEMEK İSTEMEME RAĞMEN AVKAT HER SEFERİNDE ÇOK AFAKİ RAKAMLAR ÇIKARIYOR NETİCESİNDE DİLEKÇEMİ İPTAL ETTİRMİŞ İSE YENİ KANUNA GÖRE BU BANKANIN İSTEMİŞ OLDUĞU ASIL ALACAGA İLİŞKİN 19/11/2001 DEKI 1,234,931,231 TL BUNA NASIL BIR YASAL FAIZ UYGULAYABILIR.ŞİMDİDEN TESEKKUR EDIYORUM.
Ekleyen: hakanhakan - 06/06/2005 :  11:48:31
birinci sorunuzu anlamadım hem takip talebi geldi diyorsunuz ( ki gelen ödeme emridir) hem elime geçmemesi için ne yapabilirim diyorsunuz. Burda bir çelişki var kaldı ki bir an için size hiç ödeme emri gelmemiş olsa bile tebligat kanunundaki hallerden bir ile ödeme emri (elinize geçmese bile) teblig edilmiş gibi karar verilebilir. 2. Bu konu ile ilgili forumlarda arama yapınızı genel zaman aşımı süresi 10 yıldır (kesilmez ise kesilmiş ise her kesen olayda 10 yıllık süre yeniden başlar) Bu geçici maddeden yararlanmak için başvurmuşsunuz ki (icra dosyasına bulunmanız yeterli idi 3. bankaya gidip ben şu nolu kredi kartı borcum için ödeme yapmak istiyorum dediğinizde bankadaki görevliler sizin para yatırmanızı mı engellediler. Kastettiğiniz bu değil sanırım bankanın sizin belirlediğiniz rakamı sizin belirlediğiniz taksitlerlerle ödemesini kabul edilmesini istiyorsunuz ki bankayı buna zorlayacak bir durum yok ( ilgili geçici madde harıç) ilgili madde ise : GEÇİCİ MADDE 1.- Bu Kanunun yayımından önce borçlunun temerrüdü nedeniyle ödenmeyerek icra takibi aşamasına gelen veya icra takibine konu edilen kredi kartı borçları, temerrüt tarihindeki ana paraya, yıllık yüzde elliyi geçmemek üzere gecikme faizi uygulanmak suretiyle oniki eşit taksitte ödenir. Kredi kartı borçları nedeniyle gerçekleştirilen her türlü takip, yukarıda yer alan hükme göre ilk taksidin ödenmesiyle durur ve son taksidin ödenmesiyle birlikte tüm sonuçlarıyla ortadan kalkar. Bu madde hükümleri, tüketicinin kredi verene, Kanunun yayımı tarihinden itibaren otuz gün içinde yazılı müracaat etmesi halinde uygulanır. bu maddeye göre fikrimce icra dairesine gidip dilekçenizi ve talebinizi oraya yapmanız ve orda çıkan sonuca göre ilk taksidi ödemeniz gerekmekteydi. ama siz dilekçeyi vermiş ama sonucunun peşine düşmemişsiniz (adresi değiştirdiğinizi bile bildirdiğinizi sanmıyorum) Bu kanunndan yararlanamadığınıza göre ve icra takibide (muhtemelen itiraz etmediğiniz için) kesinleştiğine göre bankanın istediği gibi anlaşma yapmanız dışında bir seceneğiniz yok gözüküyor.
hakanhakan MERHABA;peki YAPI KREDI BANKASI EL DEGISTIRDI BU BENIM SÜRECIMI ETKILERMI. AYRICA BANKANIN 2001 TARIHINDEKI ASIL ALACAGI OLAN 1,121,000,000 TLLIK TUTAR ARTI YILLIK %375 FAIZIYLEMI ODEMEM GERKIYOR VEYA ANLASMAM GEREKIYOR.YOKSA YENI KANUNLA KREDI KARTI YAPTIGIMIZ SÖZLESMEYE GÖRE FAIZ ORANI YILLIK %70 GEÇEMEZ HÜKMÜYLEMI ANLASMAMIZ GEREKIYOR.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:05:22