Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Kredi kartı borcları
summerjam Günaydın,ben sitenizin yeni üyesiyim öncelikle bu siteyi bizlere sunanlara ve her konuda insanlarımızı aydınlatanlara teşekkürlerimi sunarım. Benim sorum:Ben 1 sene önce iflas ettim,ve su an 5 bankaya 13 milyarı bulan borcum var,bu borcu ödemek istiyorum ama taksitlendirme yöntemine gittiğim için 5 ayrı banka bana ödeyemeyecegim bir rakamı ortaya cıkardı dolayısı ile su anda bu taksitlendirmeyi yapsamda ödemem cok zor.Benimögrenmek istedigim bu borcu nasıl yöntemlerle ödemeye çalısmam ve bu işleyen faizleri nasıl durdurabilecegim,birde ikametgah adresi olarak anne ve babamlarla oturdugum adres yazıyordu,ama ben 2 senedir onlardan ayrıyım ve muhtarlıktada her hangi bir kaydım bulunmamakta,gelen tebligatları ailem almıyor buna ragmen herhangi bir haciz söz konusu olabilirmi.
Av.Dilek Kuzulu Yüksel Merhaba, Borcunuzu ne sekilde ödeyeceginiz alacakli ile yapacaginiz anlasmaya bagli. Yasal olarak biri pesin olmak üzere toplam 4 taksitte ödeme imkaniniz var ama bu da ancak borcu karsilayacak kadar malinizin haczedilmesinden sonra mümkün, yoksa alacakli taksit talebini kabul etmek zorunda degildir.Bu nedenle alacakli ile anlasmanizi tavsiye ederim. Bankalar belki faize ilisikin kolaylik saglayabilir. Anladigim kadariyla henüz elinize ödeme emri gelmemis. Alacaklinin islem yapabilmesi için önce ödeme emri göndermesi ve ödeme emrinin kesinlesmesi gerekmektedir. Adresinizi zabita marifetiyle bulabilirler ya da ilanen tebligat yaptirip kesinlestirebilirler. (Ancak,ihtiyati haciz karari alirlarsa tebligatsiz haciz yapma haklari mevcut.) Alacakli ihtiyati haciz kararina ya da bir sekilde kesinlesen ödeme emrine binaen ailenizin yasadigi eve de gelip haciz islemi yapabilir, bundan sonra evde yasamadiginizi ve evdeki esyalarin size ait olmadigini kanitlamak ailenize ve size düsüyor.
Av.Tayfun Eyilik sevgili meslektaşım gayet güzel belirtmiş fazla söze gerek yok. Muhtemelen hakkınızda icra takibi yapılmış olabilir Faizleri nasıl durduracağınız ile ilgili olarak (konu forumlarda işlendi araştırmanızı salık veririm) alacaklı ile anlaşmadığınız sürece faiz işlemesini durdurmanıza pek imkan gözükmemektedir. Ana para olarak gözüken kısmı ödeyerek faiz ödemesini başka bir işleme gerek kalmadan (mesela alacaklının kabul etmesi gerekmeden) durdurabilceğinizi düşünürseniz yanılabilirsiniz. çünkü alacaklılar alacağın tüm ferileri ile tamamı ödenmedikçe yapılan kısmi ödemeleri ana paraya mahsup etmeye zorlanamaz. Başka bir değişle kısmi ödemeleri ana para yerine faize masrafa veya diger ferilere öncelikle mahsup edip sürekli faiz işlemesini sağlayabilir. Size tavsiyem alacaklı banka ile her halukarda anlaşmanız. onları ödeyebileceğiniz rakamlarda taksit yapmaya ödemeleri ana paraya mahsup etmeye yönelik bir anlaşma yapmanız Bunun dışında işiniz zor gibi gözüküyor. Elbette hiç ödeme yapmamak gibi bir seçeneğinizde var ama bundan sonraki hayatınız pek güzel geçmeyeceğini belirtmek isterim.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 06:45:19