Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Hisseli tapu sahibi kapıyı kırıp içeri girebilirmi
arkan Sayın Hukukçular, Benim oturduğum dairenin 1/2 hissesi daha önce bu forumda anlattığım şekilde icra yolu ile satıldı, bu 1/2 hissenin yeni sahibi ( 2003 yılında açık arttırmadan almış ) zaman zaman çeştli yollar ile beni bu daireden çıkarmaya çalıştı ancak ben bu satışı onaylamadığım için çıkmamakta direndim. Son dönemde halam vefat etti ve ben de onun dairesine geçmeye karar verdim ve bunu da halamın tek varisi olan babam onaylıyor. Ancak şu anda oturduğum dairenin 1/2 hissesinin sahibi, halamın vefatını öğrenince evi başkasına sattığını , hemen boşaltmazssak zorla kapıyı kıracağını ve eve yerleşeceğini söyledi hatta daha da ileri giderek halamın dairesini de sattığını falan söyledi ve kapıya gelen bazı kişilerden "bu daireyi biz kiralayacağız onun için içeri bakmak istiyoruz "gibi saçma şeyler duyuyoruz . Bu gelenlere kim size buranın kiralık olduğunu söyledi diye sorunca bizi şu ilerdeki emlakçı göderdi evsahibi burayı kiraya vermesi için ona talimat vermiş diyorlar. Olanlardan hiç bir anlam çıkaramıyoruz daha veraset ilamı bile çıkmamışken nasıl olup da bu kişilerin halamın dairesinin sahibi olduklarını iddia ettiklerini anlayamadım. Kanunen hisseli tapu sahibi hissenin diğer sahibi bu evde otururken kapıyı zorla kırıp buraya yerleşebilirmi ? Aynı şekilde hisseli tapu sahibi bu ev boşaltıldığı takdirde zorla kapyı kırıp bu eve yerleşebilirmi ? Ya da evin anahtarının eşini talep ederse ve babam anahtarın eşini vermezse ne gibi bir sonucu olur? Babam bu olaydan sonra karakola başvurup hissenin diğer sahibinden şikayetçi oldu polis te savcılığa durumu aktaracağını söyledi . Biz bu adreste 30 yılı aşkın süredir ikamet ediyoruz ve bulunduğumuz binanın toprak sahibiyiz ,hissenin diğer sahibi ise doğudan yeni gelen bir zat.( aslen tefecilikle uğraşıyor fakat müteahhit görüntüsünde ) Bu durumda dağdan gelen bağdakini kovuyor. Bu kişi bizi mahkeye verirse bu durum lehimize olurmu ? Konu biraz uzun oldu ama cevaplarsanız beni ve aynı durumda olanları aydınlatmış olursunuz. Şimdiden teşekkürler. Not :diğer forumlarda bana görüşlerini bildiren değerli hukukçulara minnettarım , ancak konuyu bu bölümde tekrarlama gereği duydum çünkü konu cezai müeyyide gerektirecek bir hal aldı.
Av.Bahattin Yıldız Hukuki yoldan haklı çıksalar bile, sizi tahliye ettirmek için yasal yolları kullanmak zorundalar. Yaptıkları eylem suçtur.
yyln
quote:
Kanunen hisseli tapu sahibi hissenin diğer sahibi bu evde otururken kapıyı zorla kırıp buraya yerleşebilirmi ? Aynı şekilde hisseli tapu sahibi bu ev boşaltıldığı takdirde zorla kapyı kırıp bu eve yerleşebilirmi ?
Oturduğunuz daire, sizin konutunuzdur. O nedenle, aranızdaki sorun çözülmeden evi boşaltmamamanız yararınıza olur. gerek halen yürülükte olan gerekse 1.6.2005 de yürürlüğe girecek Ceza Kanunda konut dokulmazlığı ihlali suç olarak tanımlanmıştır. Yeni TCK metni ise şöyledir: Konut dokunulmazlığının ihlali MADDE 116. - (1) Bir kimsenin konutuna, konutunun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, mağdurun şikayeti üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Evlilik birliğinde aile bireylerinden veya konutun birden fazla kişi tarafından ortak kullanılması durumunda bu kişilerden birinin rızası varsa, yukarıdaki fıkra hükmü uygulanmaz. Ancak bunun için rıza açıklamasının meşru bir amaca yönelik olması gerekir. (3) Birinci fıkra kapsamına giren fiillerin, açık bir rızaya gerek duyulmaksızın girilmesi mutat olan yerler dışında kalan işyerleri ve eklentileri hakkında işlenmesi halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur. (4) Fiilin, cebir veya tehdit kullanılmak suretiyle ya da gece vakti işlenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Av.Tayfun Eyilik sayın arkan forumlarda ilettiginiz problemlerin aslında tek bir temeli var ve başınıza gelenlerin çoğuda burdan kaynaklanıyor. başınıza gelenlerden gerçekten önemli çok ciddi bir hukuki yardıma ihtiyacınız var bunun yoluda bir avukat tutmanız
arkan Sayın Avukatlar, Sorularımı geniş bir şekilde cevaplamanız beni çok sevindirdi, Sn Tayfun beyin dediği gibi bir avukata bu sorunlarımızı ilettik ve kendisi yardımcı olmaya çalışıyor , fakat biz bizden gasp edilen tapularımızı alamıyoruz sebebi ise aradan 3 yıl gibi bir süre geçmiş olması ve maalesef icra iflas kanununun tefecilere yaraması.Burada madur edilenin bir çok masraf edip bir çok tehlikelere karşı mücadele etmesi gerekiyor. Bu konuyu forumunuzda açmış olmamın sebebi bu tefeci denilen şahısların yaptıklarına karşı insanlarımızın uyanık olmasını sağlamaktı. İnsanlar ekonomik sıkıntı yaşadıkları zaman bunların eline düşmemeliler ,aksi halde kanunlar madurları fazla koruyamıyor. Ben burada gerçekten borçu olup ta borcunun üzerine yatanların korunmasını kastetmiyorum ama borcu olmadığı halde bir takım hileler ile tapusu gaspedilen kişler ile gerçek borçluların icra dairelerinde aynı kategoride değerlendirilmemelerini diliyorum. Cevaplarınızdan anladığım kadarı ile içinde başkasına ait eşya bulunan bir eve zorla girmeye kalkışan kişi ev halkı haricinde kim olursa olsun hapis cezası ile cezalandırılıyor. Saygılar
arkan Sayın hukukçulardan öğrenmek istediğim bir başka konu daha var, Acaba T.C. de tefecilik serbest mi ? ,değilse cezai yaptırımı ne ? Çünkü bu kişiler devlet dairelerini ( Tapu sicili , İcra dairesi vb. ) istedikleri gibi kullanbiliyorlar. Teşekkürler.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 06:33:09