Hukuki.NET


20/08/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Web Tasarımlarının Çalınması Hakkında
perkakrep İyi günler, Ben serbest çalışan bir web tasarımcıyım. 4 Sene önce teslim ettiğim bir web sitesinin, üyelere özel bölümünün tasarımının aynı sektörde faaliyet gösteren başka bir firmanın web sitesinde kullanıldığını gördüm. Tasarımda yapılan tek değişiklik firma logosu. Bunun dışında herşey aynı. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevineceğim, çünkü 2.5 yıllık bir emeğin böyle çalınması uykumu kaçırıyor. [:(] 1- Projeyi çalan aslında diğer firma değil.. Ben projeyi hazırlarken o firmada çalışan ve oradan ayrılmış bir başka eleman.. 2- Proje 2.5 yıl sürdü ancak herhangi bir sözleşme söz konusu değil. 3- Çalışmaların tarafımdan yapıldığını ispatlayabileceğim dosyalar elimde. Örneğin web sitesindeki her türlü imajın montajlandığı ve tüm Web sayfalarının kaynak dosyaları elimde.. 4- Proje'yi yaptığım firma kendi içindeki bir sorundan dolayı bana bu konuda destek veremiyor. Ancak o dönemde o firmada çalışmış bilgi işlem müdürleri bu çalışmaların bana ait olduğuna dair şahitlik yapabilir.. 5- Fatura ispat yöntemimidir ? Fatura olmazsa ispatlandığı takdirde vergi borcu doğar mı ? gelir beyan edilmediği için... 6- Genel olarak bu tür çalışmaların kopyalanmasına yönelik ilgili kanunlar ile sonuç alınabilir mi ?
Emrah Yavuzcan Yaptığınız tasarımın eser niteliğinde olduğu için patentini almanız gerekmektedir ki sitenin çalınması hakkında bir yerlere başvurabilesiniz. İspat etseniz bile, ülkemizde ve diğer ülkelerde böyle bir yasa olmadığı için maaleseftir ki üzülmekle kalacaksınız. İsterseniz deşifre edebilirsiniz fakat bu da o sitenin hitini arttırmaktan başka bir işe yaramaz.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Tanıma - Tenfiz] Hedefefer5655676 
  • 20.08.2025 18:26
  • Anneye bakamamak 
  • 18.08.2025 21:37
  • Terör Örgütü Propagandası Suçu (TMK 7/2) ve Katalog Suç Niteliği : DMK 48 - A/5 VE CMK 100/3 değerlendirmesi 
  • 14.08.2025 15:01
  • Demirbaş + Ortak gider.. Hepsi aidatla karşılanıyor.. 
  • 05.08.2025 01:36
  • Tapu babamın adına, kira sözleşmesi benim adıma. Kiracı tahliye hk.? 
  • 01.08.2025 20:09


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 20/08/2025 23:20:25