soruşturma ve kişi borcu |
mehmet123 |
Bir arkadaşım çalıştığı okulda müd.yard(müdür vekili) olarak görev yaparken;m.e.müdürü şikayet üzerine geldiğini müdür vekilinin derse girmeden ders ücreti aldığı ihbarı üzerine,idari denetim yaptı.denetim tutanağında;müdür vekilinin derse girdiğini,günlük planlarının olduğunu,ders defterini işlediğini ancak; beraber ayni sınıfı okutan stajer öğretmenin sözlü ifadesinde müdür vekilinin idari işleri bahane ederek bazen derse girmediğini tutanak altına almıştı.
bünün üzerine: yönlendirilmiş kadrosu öğretmen olan şube müd. vekili,muhakik tayin edildi.muhakik farklı sınıfları okutan 3 öğretmenin, müdür vekilinin derse hiç girmediği yönünde ifadelerini almış ve daha önce tutanakta,idari işleri bahane ederek bazen derse girmediğini sözlü olarak ifade veren, stajer öğretmen,yazılı ifadesinde sadece 2gün derse girdiğini yazmış.
soruşturma sonucu fazla alınan ek ders ücretlerin iadesi ve kınama cezası ile cezalandırılma ile sonuçlandırıldı.
gerekli itrazlar bir üst kuruma yapıldı.sonuç deişmediği gibi sonra müd.yard(müdür vekili) öğretmen olarak başka bir okula sürüldü.
idari mahkemeye idereciliğin iadesi için dava devam ediliyor.
şimdide fazla alınan ek ders ücretlerin iadesi kişi borcuna çevirildi.ödeme emri gönderildi.ödenilmeyince tecziye yazısı yazıldı.yine ödemedik,çünkü;haksızlık yapılmıştı.
bu borcun tahsil edilmesi için ,önce mal müdürlüğüne yazısı yazıldı.mal müdürlüğü daha yazıyı tebliğ etmeden,okula yeni yazı yazılmış ve söz konusu ödemenin maaşından yasal faizi ilebirlikte 1/4oranında kesilmesi istenmiş.
1-burada m.e.müdürünün idari denetim tutanağı dikkate hiç alımamış
2-farklı sınıfları okutan öğretmenlerin ifadeleri nasıl dikkate alınabilirki
3-beraber ayni sınıfı okutan stajer öğretmenin idari tutanaktaki sözlü ifadesinde, müdür vekilinin idari işleri bahane ederek bazen derse girmediğini,yazılı ifadesinde sadece 2gün derse girdiğini yazan bir öğretmenin çelişkili ifadesi ile, hem müdürlük kadrosu boşaltılarak kendi adamını vekaletten atadılar.hemde 700milyon tl.almaya çalışılıyor. acaba adalet dedikleri kendinden olmayan insanları harcamak mı?
idari mahkemenin sonucu nasıl olur bilmiyorum.ancak söz konusu ödemenin maaşından kesilmesi sonucu daniştaya mahkeme duruşmalı istenecek.
gerek idari gerekse danıştay mahkemesi nasıl sonuçlanabilir.
yapılacak işlemler için yorumlarınızı bekliyorum. teşkl.
|
yyln |
quote:okula yeni yazı yazılmış ve söz konusu ödemenin maaşından yasal faizi ilebirlikte 1/4oranında kesilmesi istenmiş. |
Kesinleşmiş bir icra veya ödeme emri veya mahkeme kararı olmaksızın maaştan kesinti yapılamaz. Bu konuda emri veren makam, bir üst amire şikayet edebilebilir. |
mehmet123 |
muhakik soruşturma sonucu, mali yönünden,ödemenin yasal faizi geri alınmasına karar vermiş.
maaşta 1/4 oranında nisan 15'inde kesinti yapılacak deniliyor.
böyle bir karar varken mahkeme kararına gerek varmı?varsa mahkeme kararı ile ilgili danıştay kararına rastlamadım. bilen varsa yardımcı olsunlar.
sizlerin detaylı yorumlarına ihtiyacımız var.
teşklr. |
yyln |
Davacıya usulsüz olarak verilen ikinci görev ücretinin geri alınması için yargı kararı gerekmediği, ancak hatalı ödemelerin yapıldığı tarihten itibaren 60 gün sonra maaştan kesinti yapmak suretiyle geri alınmasına hukuki olarak imkan bulunmamaktadır. (K./D.5.D E./1998/2618, K. 1992/884)
18.8.1983 atrihli resmi gazetede ayyınlanan " Devlet ve Kişilere Memurlarca verilen Zararların Nevi Miktarının Tespiti, Takibi..." adlı Yönetmelikte de yapılacak işlemler açıklanmıştır.
Yukarıda yer verilen olayda bile, ödemenin yapıldığı tarihten 60 gün sonra maaştan kesinti yapılamayacağı açıklanmıştır.
Kanıtlanması halinde, TCK yönünden de işlem yapılması gereken örnek olayda ise, öncelikli olarak, derse girilmediği halde girilmiş gibi belge düzenlendiğinin ve bunun kaç ders için geçerli olduğunun yargı kararı ile hüküm altına alınması gerekir.
|
mehmet123 |
muhakkik öğrenciler ile veli ve aynı okulda 3 ay çalışan öğretmenin de ifadelerine almamıştı biz ifadelerini noter huzurunda alıp kanıt olarak idari mahkemeye göndersek dikkate alırlar mı?
gerçekten kararsız kalmışız |
mehmet123 |
sn.yyln.öncelikle iginizden dolayı teşekkür ederim
yazdıklarınız çok faydalı olacak.
maaşta kesinti yapılacağı yönünde tebliğat yapıldı.tebliğata itiraz yapılabilinirmi? |
mehmet123 |
ARKADAŞLAR.. MAAŞTA 1/4 ORANINDA KESİNTİ YAPILDI. İDARİ MAHKEMEYE
VERMEK İÇİN BİR AVUKATLA GÖRÜŞTÜM.
AVUKAT İDARİ MAHKEMEYE VERMEMİZİ İSTEMEDİ. ÇÜNKÜ SORUŞTURMADA Kİ ŞAHİTLER
İFADELERİND DE DERSE GİRMEDEN DERS DEFTERİNİN İMZALADIĞINI YAZMIŞLAR.
ASLINDA, BU TAMAMEN İFTİRA. AMA DEİĞİM GİBİ, MUHAKKİK YÖNLENDİRİLERİLMİŞTİ.
AVUKAT DİYORKİ, ARKADAŞIMIZIN SAHTE EVRAK DÜZENLENMEKTEN CEZA ALABİLİR DİYOR
HEM BU ZÜLÜM YAPILSIN HEMDE, MADDİ OLARAK BORÇLADDIRILIYORLAR.
NE YAPALIM. İDARİ MAHKEMEYE VERMEMİYELİM Mİ?
İDARİ KONULARINDA BİLGİSİ OLANLARIN YORUMUNUNU BEKLİYORUZ....
|