Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Boşanma davası açmak
baba07 Daha önce bu linke yazdıklarıma cevap alamadım ama yinede deneyeceğim. Yaklaşık 15 gün önce eşim evi terk etti. şu an her ikimizde boşanma konusunda kararsızız yani ben ayrılmak istemiyorum. ancak eşimle olan proglem sadece onun düzensiz çalışma hayatı bu yüzden aile düzenimiz hiç bir zaman olmadı. bütün sıkıntı bu Ancak kendisine işyeri açmadan önce şunları söylemiştim ve bana söz vermişti. işyerinin eve yakın olması gerekli çünkü çocuk daha küçük ve çalışma saatlarin ev hayatına uymak zorunda biliyormusun dedim ve o da söz verdi . şimdi bana iş yeri eve çok uzak işlerim aksıyor ev işlerine yetişemiyorum , çalışma saatlarime sen karışamazsın ben esnafın gibi anlamsız cümleler kurarak evi terk etti. çocuğuda yanına aldı ama hiç bir şekilde çocuğa vakit ayırmıyor çünkü haftanın hergünü işyerini açıyor. ve benden istediği evi işyerinin yanına taşımak . oysa işyeri kira oturduğumuz ev kendimizin ayrıca bir ev kirası verme durumunda değiliz. 1 sorum şu : boşanma davasını ben açarsam çocuğun velayetini alabilirmiyim. çocuk 2, 5 yaşında 2 sorum şu : tazminat talebinde bulunursa kazanabilirmi ? 3 sorum şu : şartlarını kabul etmezsem tek taraflı boşanma olurmu sorularımı cevaplarsanız çok sevineceğim , şimdiden teşekkürler.
Av.Mine Uzun Boşanma davasını siz veya eşinizin açması önemli değil; önemli olan iddiaların ispatlanabilmesidir. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açabilirsiniz veya terk nedeniyle boşanma davasının şartlarının oluşmasını bekleyebilirsiniz. Bunun için eşin evi terk etmesinden itibaren 4 ay geçmesi gerekiyor; mahkemeye başvurup eve dönmesi için ihtar çekiyorsunuz. İhtara rağmen 2 ay içinde dönmezse terk nedeniyle boşanma davası açıyorsunuz. Çocuğunuz küçük olduğu için velayetin size verilme ihtimali az, fakat eşinizin çocukla hiç ilgilenmediğini söylüyorsunuz; bunu ispatlamanız mümkün ise velayet size de kalabilir (hakim öncelikle çocuğun menfaatini düşünerek karar verecektir). Tazminatı hak etmek için kusursuz ya da size göre daha az kusurlu olduğunu ispat etmek zorunda. Bu kadar bilgiyle kesin cevap verilemez; onun davada sizin hakkınızda neler gündeme getireceğini bilmiyoruz. Eşiniz, evlilik birliğinin sarsılmasında sizin kusurunuz olduğunu; kendisinin ise kusursuz (ya da daha az kusurlu) olduğunu ispat edebilirse tazminat ve yoksulluk nafakasına hak kazanır; ispatlayamazsa kazanamaz. Eşiniz büyük ihtimalle boşanma, nafaka ve tazminat davalarını birlikte açacaktır; siz de dava dilekçesini aldığınız tarihten itibaren 10 gün içinde karşı dava açarak boşanmayı talep ederseniz boşanma davası büyük ihtimalle sabit olur; tazminat ve nafaka için birşey söylemek yanlış olur (her davada olaylar ve kişilerin sosyo-ekonomik durumları farklıdır çünkü)
kumru baba07 daha önce sorduğunuzu söylüyorsunuz ama burdan başka bir yere ileti göndermemişsiniz gözüküyor iletiniz yok. linkini verirseniz bir bakalım
baba07 eşim evi terk etti oğlumun velayeti ne olacak başlıklı 23 03 2005 tarihinde bir topic açmıştım 2 gün filan cevapsız kaldı fakat ondan sonra forumda aramama rağmen bende bulamadım.
kumru çocukların velayeti konusununda mahkemeler ne tür kararlar verdiğini görebilmeniz için bu linke https://www.hukuki.net/showthread.php?5248 bakınız boşanmada haksız çıkan taraf tazminat öder. Mahkeme eşinizi haksız bulursa tazminata mahkum edebilir. Tek taraflı boşanma diye bir şey yok ne demek istediğnizi anlayamadım. Herhalde anlaşma olmadan boşanma halini kasdediyorsunuz. Eşlerden biri dava açar diğer taraf kabul etmese bile hakim tarafları tanıkları dinler delilleri inceler yargılama sonunda bir karar verir bu karar boşanma da olabilir davanın reddi de olabilir
Taşkın SORULARINIZI CEVAPLAMAK PEK KOLAY DEĞİL AMA İLK OLARAK BAZI SORULARINDA CEVAPLANMASI GEREKİYOR ŞÖYLEKİ; SİZ NEREDE VE NE İŞ YAPIYORSUNUZ? EŞİNİZ NEREDE VE NE İŞ YAPIYOR? HALEN MÜLKÜNÜZ OLARAK OTURDUĞUNUZ EV İLE EVİ TERK ETTİĞİNİ SÖYLEDİĞİNİZ EŞİNİZİN İŞİNİ YAPTIĞI YER? VE TABİİKİ EVİ TERK ETTİĞİNE GÖRE YERLEŞTİĞİ BİR EVİNDE OLMASI GEREKTİĞİ SONUCUNA ULAŞACAĞIMIZDAN, BU DURUMDA OTURDUĞU EVİN İŞİNİ YAPTIĞI YERE UZAKLIĞININDA BİLİNMESİ GEREKİYOR. BU BİLGİLER ÖĞRENİLDİĞİNDE SORULARINIZIN DAHA SAĞLIKLI CEVABA KAVUŞMASI, KANAATİMCE MÜMKÜNDÜR.
baba07 Ben özel bir şirkette satış ve pazarlama sorumlusuyum. çalışma saatlerim resmi yani sabah 8 akşam 18 evdeyim hafta sonu cumartesi ve pazar tatil. Eşim bayan kuaförü ve kendine ait bir iş yeri var , hiç bir şekilde haftanın bir günü dahi olsa oğlum ve bana zaman ayırmak istemiyor kendisinin esnaf olduğunu ve gelen müşterilerin geri dönmemesi gerektiğini söylüyor . eşimin işyeri aslında eve okadar uzak değil tek bir minübüse binerek ve birazda yürüyerek iş yerine gidebiliyor. ama sorun bu değil kendisinin çalışma saatları belirsiz yani sabah 9 gitse akşam nezam döneceği belli değil bundan dolayı akşam eve geliş saatleri belirsiz hemen hemen her gün akşam geç geliyor. müşterisi gelip de iş yapıp geç kalsa canım yanmayacak fakat müşterisi olmasada işyerini kapatmamak için geç saatlare kadar bekliyor. bu durum akşamları benim ve çocuk için çekilmez oldu bir çok kere medeni bir şekilde uyarmama rağmen ve banada bir daha olmayacak diye söz vermesine karşın hala bildiğinden şaşmadı ve en son uyarmanda bana ben esnafın ben böyleyim beni bu şekilde kabullen benim çalışma saatlerime karışma diyerek evi terk etti. Şimdi eve dönmek için benim karşıma evi işyerinin olduğu yere taşımamız gerekir . aksi takdirde eve dönmem senden boşanırım ve tazminatımı alırım diye tehdit ediyor. şu an annesinin evinde kalıyor annesinin evi de aşağı yukarı bizim evle aynı uzaklıkta işyerine Oysa ki kendisin çalışma koşullarını evlenmeden önce görüyordum . bu yüzden kendisine nişanlıyken ben böyle senin çalışmana razı değilim hiç bir şekilde aile düzenini bozakcak bir durum sonradan karşıma çıkarma huzursuzluk olur dedim ve kendisi bana bu konuda nişanlıyken defalarca söz vermişti. şimdi hiç bir sözünde durmadı. UYARI: Bu son iletinizin 4 kere ard arda buraya eklendiği anlaşılmıştır, 3 ileti silinmiştir.Lütfen daha dikkatli olunuz.
Kaan V. Aşağıdaki linki kullanarak "Forum Arama" bölümünde arama yapınız.Bu konuyla ilgili daha önce yazılmış iletileri böylelikle inceleyebilirsiniz. https://www.hukuki.net/search.php?sectionid=4
baba07 özür dilerim bilgisayarımdaki hata nedeniyle oldu bundan sonra dikkat ederim.
baba07
quote:
SORULARINIZI CEVAPLAMAK PEK KOLAY DEĞİL AMA İLK OLARAK BAZI SORULARINDA CEVAPLANMASI GEREKİYOR ŞÖYLEKİ; SİZ NEREDE VE NE İŞ YAPIYORSUNUZ? EŞİNİZ NEREDE VE NE İŞ YAPIYOR? HALEN MÜLKÜNÜZ OLARAK OTURDUĞUNUZ EV İLE EVİ TERK ETTİĞİNİ SÖYLEDİĞİNİZ EŞİNİZİN İŞİNİ YAPTIĞI YER? VE TABİİKİ EVİ TERK ETTİĞİNE GÖRE YERLEŞTİĞİ BİR EVİNDE OLMASI GEREKTİĞİ SONUCUNA ULAŞACAĞIMIZDAN, BU DURUMDA OTURDUĞU EVİN İŞİNİ YAPTIĞI YERE UZAKLIĞININDA BİLİNMESİ GEREKİYOR. BU BİLGİLER ÖĞRENİLDİĞİNDE SORULARINIZIN DAHA SAĞLIKLI CEVABA KAVUŞMASI, KANAATİMCE MÜMKÜNDÜR.
Ekleyen: Taşkın - 04/04/2005 :  15:10:20
baba07 sayın taskın sorularınızı yukarıda yanıtladım lutfen cevap bekliyorum. gönüllü olduğunuzu biliyorum fakat çok rica ediyorum lütfen yardım.
Av.Fatih Çiçek sevgili baba07; Sayın Av. Mine hanım iletinizdeki bütün sorularınızı yanıltlamış. Hatta sorularınızı olabilecek ihtimallere göre dahi cevaplamaktan kaçınmamış. Ayrıca; bu PLATFORMDA meslektaşlarımın verdiği cevaplar yol gösterici mahiyet taşımaktadır. Kesin ve doğru neticeye bile mahkemeler dosya münderecatı (dilekçeler, iddialar, tanık beyanları,diğer deliller, yazışmalar, ekonomik araştırma neticeleri v.s) tamamlandıktan sonra varıp karar verebiliyolar. Yine de öğrenmek istediğiniz konuyu net ve kısa açıklama ile yazarsanız meslektaşlarımın cevap vereceğine inanıyorum.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 07:11:53