Hukuki.NET


21/08/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Meksika ayvayı yedi(Mİ)?
izmirli 29.03.2005 Hürriyet Arka bahçede ABD düşmanlığı Meksikalı 100 bin seyirci ABD milli futbol takımıyla oynanan maçta Usame bin Ladin lehinde tezahürat yaptı. ABD milli marşı çalarken ‘Usame’ diye bağırdılar. MEKSİKA Devlet başkanı Vicente Fox, ABD Başkanı George W. Bush’un çiftlik arkadaşı ama, ülkesinde Amerikan düşmanlığı öylesine büyük ki, iki ülke milli futbol takımlarının maçında bile ‘Usame’ diye tezahürat yapılıyor, sokaklarda Amerikan bayrakları yakılmaya çalışılıyor. Önceki akşam Mexico City’nin ünlü Azteca stadyumunda Meksika ile ABD arasında oynanan Dünya Kupası eleme grubu maçı öncesinde çalan Amerikan milli marşı, yuh, ıslık ve ‘Usame’ sesleri arasında kayboldu. 100 bin kişilik stadı tıka basa dolduran Meksikalı taraftarlar ABD’nin Eddie Lewis’in ayağından 59. dakikada attığı tek golün ardından da ‘Usame! Usame!’ diye tezahürat yaptılar. Meksika, Jared Borgetti ve Antonio Naelson’ın 30 ve 34’üncü dakikada attığı gollerle maçı 2-1 galip bitirerek ABD’ye karşı evlerinde 71 yıllık yenilmezlik unvanını sürdürdü. ABD takımının teknik direktörü Bruce Arena, takımının yenilgisini 2195 metrelik rakıma bağladı. Maçtan sonra da bir grup Meksikalı Amerikan bayrağını yakmaya teşebbüs etti, ancak yakmaktan vazgeçip üzerinde tepindiler.
alisinkay Aslında ABD ve Meksika arasındaki sorunların kökeni 1. Dünya savaşına kadar uzanıyor.Almanya'nın ABD'yi savaştan uzak tutmak için Meksikayı kullanma çabaları.Bu ABD nefreti yeni değil Meksika da ve daha çok da sürer diye düşünüyorum.Bu nefret nedeniyle ABD'nin saldırısını da düşünmüyorum çünkü Amerika kıtasında ABD'nin tam etkinliği var.Küba dışında
Vatanevladi Yanlış hatırlamıyorsam 1.Dünya Savaşı'ndan daha öncelerine dayanıyor. 1850' li yıllara, ABD her zaman düşmanlarına saldırmak için ufak tefek bahaneler sürdüğü gibi aynı şekilde Meksika'ya da saldırıyor. Bugün New Mexico denilen eyâleti bu saldırılardan sonra topraklarına katmıştır. İnsanlar ABD' den nefret ediyor diye suçu insanlarda arayacaklarına kendilerinde aramaya başlasalar herkes için en iyisi olacaktır.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Tanıma - Tenfiz] Hedefefer5655676 
  • 20.08.2025 18:26
  • Anneye bakamamak 
  • 18.08.2025 21:37
  • Terör Örgütü Propagandası Suçu (TMK 7/2) ve Katalog Suç Niteliği : DMK 48 - A/5 VE CMK 100/3 değerlendirmesi 
  • 14.08.2025 15:01
  • Demirbaş + Ortak gider.. Hepsi aidatla karşılanıyor.. 
  • 05.08.2025 01:36
  • Tapu babamın adına, kira sözleşmesi benim adıma. Kiracı tahliye hk.? 
  • 01.08.2025 20:09


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 21/08/2025 01:11:11