Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
kapıdan satış turkcell!!!
xsdrx merhabalar dırek mevzuya gecmek sorunum hakkında fıkırlerınız almak ıstıyorum babam turkcell hatlı cep telefonu kullanıyor ve turkcelın herhangıbır sırketınden babamı arayıp yıllık kullanımınıza gore bır kampanyamız var deyıp ıste 3 farklı model cep telefonu hedıye edıyoruz deyıp hangı modelı ıstedıgıne daır fıkrını soruyorlar aslında daha uzun ama onemsız kısımları gecerek anlatıyorum. babma bu kampanya ıle ılgılı bılgıyı vermıyorlar hıc zaten bu turkcelın kayıtlarında mevcut su tarıhte ıstedıgınız telefon gelecektır dıyorlar ve telefonu kurye ıle gonderıyorlar babama kurye kurye teslım kagıdıymıs gıbı teslım kagıdını ve paket kampanayasının anlasma belgelerını okutmadan ımzalattırıyor bu anlasma metnının bır nushasınıda telefon paketıyle beraber babama yangından mal kacırımıs gıbı verıyor bu paket tuketıcı tamamıyle kazıklamak ıcın duzenlenmıs bır dolandırıcılık belgesı bu belgede musterının 18 ay boyunca 600 dakıka konusma suresıne sahıp olacagı bunun icın turkcelle sabıt olmamak yanı zam yapmak hakkı turkcelde olmak uzere 190 ytllık bır fatura aylık olarak duzenlenecegınden tuketıcının cayması hakkında 400 ytl cayma ucretı kesılecegınden bahsedıyor. bende bunun yasal olmadıgını tuketıcının aldıgı urun veya hızmetı 15 gun iade hakkı oldugunu belırterek yogun bır cabayla ve sınır gergınlıgı ıle aktarıyorum turkcelle ve babama satıs yapan sahıs 15 gunluk yasal surem ıcerısinde hıc bır aktıvıte yapmıyor bende zaten bu telefon gorusmesınden sonra noterden protestomu cektım bundan sonra tutusup aramaya basladılar babamı babamda gelın pasketı alın fakat oyle ceza ucretı falan kesemezsınız dedı neyse turkcellden gelen sahısda pakedın acılmıs oldugunu soylerek pakedı almadı kı telefon hıc kullanılmamıs babam sadece nedır bu dıye kutuyu acmıstırkı kı bu kutu uzerınde ne yasal bır acılmamıstır bandı yada baska bır sey yoktur benden oncede acılmıs olabılır. bundan sonra nasıl bır yol ızlemelıyım dolandırıldıgımı dusunuyorum kı kesilecek ceza malıyetı ıle bana malıyetı 700 mılyonu buluyor hedıye edılen telefonun pıyasa degerı 330 ytldır. ne yapmam gerekır pazartesı yasal ıslemlere baslasam bu dolandırıcılığa karsı ne yapilır tahmınen nasıl bır sonuc alırım hersey ıcın sımdıden tesekkur ederım.
ahaltuner Sayın xsdrx, Anlattığınız durum kapıdan satış veya mesafeli sözleşmelere uyuyor gibi.Bu durumlarda bir haftalık sürede cayma hakkını kullnabilirsiniz.Siz bulunduğunuz yerdeki Tüketici sorunları hakem heyetine başvurarak sorununuza çözüm bulabilirsiniz.Bulunduğunuz yer İl ise Sanayi ve Ticaret İl müdürlüğüne ilçe ise Kaymakamlığa başvurmalısınız. Saygılarımla..
xsdrx bugun turkcelden aynı kısı gelıp telefonu teslım aldı, gelen kısıde neden tekrar geldıgını bılmıyordu bıze baska bır yerlere sıkayet edıp etmedıgımızı sordu bızde etmemıstık telefonu teslım ettıgımıze daır gelen kısıden ımzalı bır kagıt aldık. telefonu gonderdık.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 08:58:08