Velayeti Nasıl Aldırabilirim |
Safari |
Merhaba ben 21 yaşındayım ve sağlık sektöründe çalışıyorum.Kız arkadaşım Selin ile 7 aydır çıkıyoruz.Selin 17, Sercan 10 yaşında.Selin'in anne babası 2 yıl önce ayrıldılar.Ayrılıktan sonra Selin ve kardeşi Sercan 1 yıl kadar babanelerinde kaldılar.Geçen sene Selin'in babası asıl ayrılık sebebi olan kadınla evlendi.
Selin'in annesinin maddi durumu ve ev durumu çocukların okumasına elverişli değildi.O yüzden mahkeme velayeti maddi durumu iyi olan babasına verdi.Ama çocuklar 1 seneden beri sevmedikleri bir kadınla birlikte yaşamının zorluğunun yanında birde babalarından ne maddi nede manevi hiçbir destek görmüyorlar.
Selin 2 haftadır psikolojik tedavi görüyor.Manik Depresyon tanısı koyuldu ve sürekli varlık gördüğünden ve sesler duyduğundan bahsediyor.Dünse yarım içmesi gereken sakinleştirici haptan 3 tane içince hastaneye yatırdılar.Sanırım 2-3 hafta psikolojik tedavi görecek.
Selin'in annesi çocukların velayetini almak istiyor ama önündeki tek engel maddi sorunlar.Bu durumdada ben destek olacağımı söyledim.Şimdi önemli olan soru şu:
Selin ve Sercan'ın dersleri oldukça iyi.Ama manevi açıdan yıkık durumdalar özellikle Selin.Bu şartlar altında Selin'in o evde daha fazla kalmaması gerekiyor.Bu durumda Annesinin, benim desteğimle yeni bir eve çıkıp,bu psikolok sorunlarıda mahkemede delil olarak kullanarak çocukların velayetini alma şansı ne kadar?
Teşekkürler... |
ahaltuner |
Sayın Safari,
Hakim velayeti eşlerden birine bırakırken çocuğun menfaatini düşünerek karar verir.Anlattığınız durum ise hiçte çocukların yararına uygun bir durum değil.Sizin anlattığınız bu durumları çocukların annesi belge ve tanıklarla ıspatlayarak i velayetin kendisine verilmesini sağlayabilir.Ekonomik durumu iyi olan babalarından ise çocukların gideri için nafaka istenir.
Saygılarımla.. |
Av.Mine Uzun |
Sayın Safari,
Velayet konusunda Selin'in girişimde bulunması çok anlamlı olmayacaktır. Çünkü 18 yaşına yaklaşmış; şifa bulduktan sonra dava açacağını ve davanın da yaklaşık 1 yıl süreceğini düşündüğümüzde, zaten dava sonucunda elde edeceği neticeyi dava açmadan da elde edecektir. Kardeşi konusunda ahaltuner'in görüşüne katılıyorum. |