 |
03/05/2025 Eski forum arşivi bölümü
Hukuksal Tartışmalar
hesabıma yanlışlıkla yattan para ile ilgili yardım |
arda2ber |
Hepinize merhaba, ben şu anda bir üniversite öğrencisiyim. Size kafama takılan bir soruyu sormak istiyorum. Şu anda sadece öğrenim kredisi alıyorum ve bunun haricinde hiçbir bursa veya yardıma başvumadım.Öğrenim kredisi yatan hesabıma 8-9 ayrı hesaptan 2 ayda değişen günlerde toplam 8.500.000.000 TL yattı ve hala para yatırılmaya devam ediyor. Yatırılan hesaplar üniversiteme ait sosyal hizmet hesabı, üniversitemin bütçesi hesabından, il muhasebe hesabından, kendi adıma olan bir hesap,başka bir üniversiteden adıma olan bir hesaptan ve bunun benzeri birkaç yerden yattı.Para şu anda hesabımda.Size sormak istediğim bu parayı kullanmalımıyım ,kullanırsam hukuki bir sorun doğarmı,parayı çektiğimde yaptığım işlemden ötürü suçlu sayılırmıyım veya sizce neler yapmalıyım bana yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler,saygılar. |
zara |
Sayin arda2ber,
Forumunuzun adini "hesabima yanlislikla yatan para" olarak adlandirmissiniz. Anladigim kadari ile, siz de, bu paranin sizin olmadiginin farkindasiniz. Eger konu ile ilgili olarak emin degilseniz, öncelikle paranin kaynagini arastirmanizi ve paranin kimler tarafindan
ve neye istinaden hesabiniza yatirildigini ögrenip kesin bilgi alin.
Bunun için bankanizdan gelen ekstreler var ise onlari tetkik edin. Ekstre yoksa, bankanizdan, geriye dönük tüm islemleri içeren ekstre tâlebinde bulunun. Temin edeceginiz ekstrelerle, zaten , para gönderen sahis veya kuruluslari vs. gibi tüm bilgilere ulasacaksiniz. Gerekirse bu sahislarla vb. yollarla irtibat kurarak, durumu bildirin ve para gönderilme sebebini sorun. Para büyük bir ihtimâlle otomatik ödeme talimati vs. seklinde -sehven- gönderilmis olabilir ve paranin gerçek sahiplerinin henüz haberi bile yoktur. Paralar size ait degilse, gerçek sahiplerine iade edi.
Zaten, söz konusu paralari -örnegin sehven- kullanmaniz durumunda, kanun nezdinde suçlu olmasaniz bile, paralarin gerçek sahiplerine borçlu konuda olursunuz. Bu kisiler, aleyhinize alacak dâvâsi açarak, paralari islemis faizi ile birlikte sizden geri alacaklardir.
Zaten, paralarin gerçek sahipleri durumun farkina varmasa veya tâlepte bulunmasa bile, size ait olmayan paradan size hayir gelmez. Parayi hiç düsünmeden dürüstce geri vermelisiniz.
|
commodore1tr |
sayin Zara ya aaynen katiliyorum.
Çok s1k degilsede olan bir olay bizde yaptik yanlislikla ; en kisa sürede parayi yatiran kurumlara durumu bildirmenizde insanlik adina büyük yarar var. |
zara |
Özellikle parasal konularda çok dikkatli oldugumdan en ufak bir hatayi hemen tespit ederek düzelttirmem mümkün olmaktadir. Tek dilegim sudur ki; ne benim hakkim baskasina geçsin ne de baskasinin hakki baskasina geçsin. Özellikle de baskasinin hakkinin, -sehven de olsa- bana hakkinin geçmesini hiç istemem.
Yurtdisinda bulundugum yillarda bezner bir olay benim basima gelmisti. Çok samimi oldugum, Alman bir arkasima,-isyeri açtiginda- (itimat karsiligi ve faizsiz) on bin alman marki borç para vermistim ve bu arkadasim söz konusu borcunu bana, on aylik (ayda bin alman marki seklinde) taskitler halinde, OTOMATiK ÖDEME TÂLiMATi ile geri ödeyecegini bildirdi.
Sene sonunda, banka hesabimdaki mevcudu ve ekstreleri inceledigimde, hesabima bir taksidin (yani bin alman markinin)FAZLADAN yatirilmis oldugunu, kisca, on degil, on bir defa taksit yatirilmis oldugunu gördüm. Megerse, arkadasimin bu durumdan hiç haberi bile yokmus. Zira; durumu kendisine izâh edip, hesabima fazladan- yanlislikla- yatan o parayi kendisine iade ettigimde, onun yüzündeki ifâdeyi ve benim,-en dogru olani yapmis olmanin verdigi huzur sebebi ile- vicdanimdaki rahatligi anlatmak kelimelerle mümkün degildir. Bunlar, parayla da asla ölçülemeyecek ve de satin alinamayacak seylerdir.
Tabi ki, bir de, bu gibi hadiselerin, eminim, Almanlarin, Türkler hakkindaki olumlu duygularini daha da perçinledigini,söylemek mümkündür.
|
Bugünün tarihi: 03/05/2025 06:42:56 |