Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
yeni ev sahibi
dogantanirli Merhaba. Ben ocak 2005 te ıcınde kıracı bulunan bır evi satın aldım.Aldıktan sonra da kıracıya tahlıye ıcın ıhbar cektım.Eskı ev sahıbı ıle yaptıgı kontrat 28.2.2005 tarıhınde bıttı.Su an evden cıkamayacagını bana bıldırdı fakat benım nıyetım hemen cıkartmak cunkı kendım tasınacagım.Su an ne yapmalıyım.Gonderdıgım ılk ıhbar ıle kanunı tahlıye suresı baslamısmıdır veya su asamada ne yapmam gerekıyor.Oturmaktan vazgecıp kontrat yapmam dogru olur mu ? Yenı kontrat ta yazacagım kıra bedelı tespıtınde eskı kırasının herhangı bır etkısı varmıdır.su an 250 ytl eskı kırası ben 500 yazsam yenı kontrata cıkması ıcın bıraz da etkılı olur dıye dusunmekteyım. Tesekkur ederım.
alisinkay Kontratı yenilerseniz kiracınız kiraya itiraz edip ücreti mahkeme kararı ile düşürtebilir.İhtiyaç halinde kiracınız evi boşaltmalıdır.Ancak bu ihtiyaç iddianızda ciddi olmalısınız ve kiracınız evi tahliye ettikten sonra 3 yıl başkasına kiralayamazsınız.Kontrat yaptığınızda ise tahliye talebinizde ciddi olmadığınız görülür.
dogantanirli Cok tesekkur ederım.Kontrat yapmadan hazıranda tahlıyesını ıstemek en dogrusu olacak sanırım.Pekala benım ıhtarnamem tahlıye ıcın yeterlımıdır yoksa ayrıca tahlıye davası acmama gerek var mıdır? İlginize cok tesekkur ederım.
alisinkay ispat için noter vasıtasıyla çekmenizi öneririm. Örnek belge aşağıdaki linkte var https://www.hukuki.net/file_library.php?showmethefile=298
Av.MÇ Bu davada yeni malik iktisap tarihinden itibaren bir ay içinde iktisap durumunu, ihtiyacını, tahliye isteğini ve aksi halde tahliye davası açacağını kiracıya bildirmek kaydıyla, gene iktisap tarihinden başlayarak altı ay sonra tahliye davası açabilecektir.Dava açıldıktan sonra veya ihtar çekildikten sonra kira parasının ihtirazi kayıtla alınıp alınmamasının önemi yoktur. Bu durumda kira bedeli alınabilir. Bu davada mahkemece aranacak en önemli husus ihtiyacın samimi olup olmadığı hususu olup, ihtiyaç iddiası her türlü delille ispatlanabilir.Dikkat edilecek husus şudur; 6 ay dolmadan dava açılırsa dava reddedilir.Dolayısıyla konut ihtiyacınız ciddi ise zaten tahliye için ihtar çekmişsiniz tahliye etmezse iktisap tarihinden 6 ay sonra iktisap nedeniyle tahliye davası açabilirsiniz.
dogantanirli Cok teszekkur ederim ilgi alakanıza. Mutlu ve saglıklı kalın.
NİLÜFER Eğer taşınmazı satın aldıktan sonra çektiğiniz ihtarda ihtiyaç iddianızı da belirttiyseniz ya altı ay sonra ihtiyaç nedeniyle tahliye davasını açabilir VEYA eski malikin kira sözleşmesinin süresi 28.02.2005 de sona eriyorsa bu tarihten itibaren bir ay içerinde de ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açalabilir. Buna göre süreniz 28.03.2005 de SONA ERİYOR. Ama Mahkemede ihtiyacınızın samimiyetini de ıspat edebilmeniz gerekiyor.
dogantanirli Merhaba tekrar, evdeki kiracı kendı kendine % 10 artış yapmıs ve benım banka hesabım aparayı yatırmıs.Su an ne yapmalıyım ? Konrat yapmadım hiç bir belgeye dayanmayan bir ödeme bu.Üstelik te ev esimin üzerine fakat ödemeyi bana yapmış.Bu bir devam akdi geregımıdır. Tesekkürler.
Av.Mine Uzun Merhaba Sayın doğantanırlı, Gayrimenkulün yeni maliki, eski malik ile kiracı arasında yapılmış olan Kira Sözleşmesindeki şartları aynen kabul etmiştir. Bu nedenle bu ödemenin hiçbir belgeye dayanmadığı iddia edilemez. Kiracı sizin banka hesabınızı nasıl temin etmiştir (siz kendisine gönderdiğiniz ihtarnamede kiranın bundan böyle hangi yere/hesaba ödenmesi gerektiğini bildirmiş miydiniz) Kiracının kendisine bildirilen yerin dışındaki bir yere/hesaba ödeme yapması temerrüde düşmesine sebep olabilir; bu da size yeni bir tahliye sebebi oluşturabilir. Bu arada %10'luk artış için eski malik ile yapılan kira sözleşmesinde kira artırım maddesine bakmak gereklidir. Eğer enflasyona göre, ya da %10 artış vs. gibi artış konusunda belirlenen bir madde varsa siz de bu anlaşmaya tabi olduğunuzdan yatırılan kira bedelini kabullenmek zorunda kalabilirsiniz. Bu arada yeni bir sözleşme yapmaktan bahsetmişsiniz. Böyle bir durumda 6 ay sonra açacağınız "ihtiyaç nedeniyle tahliye davası" nı zora sokarsınız. Ayrıca karşılıklı imzalanması gereken bir sözleşmeye nasıl iki kat kira bedeli yazabileceksiniz? Bu zaten mümkün değildir. "Tahliye hakkı saklı kalmak kaydıyla" kira tespit davası açabilirsiniz. Fakat bu dava da eski malik ile düzenlenen kira sözleşmesinin başlangıç tarihinden itibaren 3 yıl geçmeden açılamaz. Eski sözleşme hakkında bu bilgileri verebilirseniz soruna daha somut yaklaşılabilir. Hoşçakalın.
dogantanirli tesekkurler Mine Hn. Hesap numarasını evı satın aldıktan sonra ben vermıstım kendısıne.Ben evı ocakta aldım ve yatıracagı 2 ay daha oldugu ıcın o zaman vermıstım kendisine.İhtarnamede banka detayı ıle ılgıli hıc bır bılgı yok.Yenı sozlesme yapmak fikri önceden dusundugumuz bır seydı ama su an boyle bır sey sozkonusu degıl.eskı malik ile kira sözleşmesi 4 yıllık .Benım amacım kiracıyı cıkartmak su durumda.Yeni kiralama dıye bır sey sözkonusu olmayacak zaten. İlginize cok cok tesekkur ederım. Hoscakalın.
Av.Mine Uzun Yeni bilgileriniz ışığında tahliye için en güvenli yolun "yeni malik sıfatından dolayı" ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmanız olduğu görülüyor. (Çünkü eski malik ile sözleşme 4 yıllık ve sizin için daha avantajlı olmadığı ortada) Gayrimenkulü ilk satın aldığınızda göndermiş olduğunuz ihtarda hem yeni malik olduğunuzu hem de ihtarın tebellüğünden itibaren 6 ay içinde -kendi ihtiyacınız nedeniyle- tahliye talep ettiğinizi umuyorum. Aksi halde bu ihtardaki herhangi bir eksiklik ileride açacağınız ihtiyaç nedeniyle tahliye davasını zora sokabilir. Bu davayı karşı tarafın ihtarnamenizi aldığı tarihten itibaren 6 ay geçtikten sonra açabilirsiniz. Tabii davanızda ihtiyacınızın samimi olduğunu ispat etmek size düşüyor. İspat vasıtası olarak, kendi oturduğunuz gayrimenkule ait kira sözleşmesi, bu yeri boşaltmak zorunda olduğunuza dair ev sahibi tarafından gönderilen ihtarname, tanık beyanları kullanılabilir. Hoşçakalın.
dogantanirli tesekkurler mine hn.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:07:22