zara |
Sayin DENiZXOX,
Mesajlarinizi aldim. Bilâhare, sayet vaktim elverirse, mesajlarinizda yönelttiginiz sorulariniza, konunun özel olmasindan dolayi, detayli olarak, yine özelden cevabi bilgi yollayamaya çalisacagim.
Bu forumda ise, özetle, genel olarak, Size sunu ifâde edeyim ki; nafaka dâvâlarinda, nafaka ödeyecek tarafin maddi durumu ve mal varligi baz alinacaktir.
Eger anlasmali olarak bosanirsaniz, dâvâyi birlikte açmalisiniz ve bu dâvâyi açarken, (hem maddi anlamda mal varligi paylasimini ve çocugun velâyetin kime verilecegi vs. gibi hususlari kapsayan) bir anlasma protokolünü de dâvâ dosyasina sunmalisiniz. Anlasmali bosanma dâvâlari, her iki tarafin rizâsina dayandigi için, genelde tek celsede sonuçlanmaktadir. (Not: Ortada her ne kadar, bir "terk" durumu mevcut olup; esinizin, anlasmali bosanmaya razi olup olmayacagi, meçhul ise de; siz, sorunuzu"anlasmali bosanma" kapsaminda yönelttiginiz icin, cevabimi da bu çerçevede vermis bulunmaktayim.
Özellikle de, çocugun yasi küçük ise, çocugun velâyeti genelde annesine verilmektedir. Çocugun velâyeti annesine verilse bile, ileride, (çocugun sihhatinin, ahlâkinin ve terbiyesinin ciddi bir sekilde tehlike içinde oldugu gerekçesi ile,) velâyetin kaldirilmasi/velâyetin geri verilmesi dâvâsi açarak çocugun velâyetini geri almaniz mümkündür.
Ayrica; ne anlasmali bosanma dâvâsinda ne de baska hukuki problemlerinizde, avukat tutmaniz mecburi olmayip, dâvânizi, dâvâci asil sifati ile, bizzat açip tâkip edebilirsiniz.
|