Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
ilamlı icra
anakara06 İlamlı borcundan dolayı icra takibine maruz kalan bir devlet memurunun evine de haciz için defaetle gidilebilir mi? Anılan memurun evine haciz için gidildiğinde hacze konu olacak eşyaların yazıldığı tutanağın yed-i emin olarak bırakılan eşine bir suretinin bırakılması gerekmez mi? Bırakılmaması durumunda ne yapılabilir? Yed-i emine bırakılan eşyalar belli bir zaman içerisinde icrada satışı için götürülmesi gerekir mi? İstendiğinde mi götürülür? Bu eşyaları korumak için yasal bir süre sözkonusus mu? Bu memurun başka bir adrese taşınması halinde adresi bildirmekle sorumlu olduğu makamlar nerelerdir? Tüm eşyasına haciz konulan bir devlet memuru eşyalarıyla ev kiralaması durumunda ev sahinin eşyaları da hacze konu teşkil eder mi? Maaşına haciz konulan bir devlet memurunun BK 84. maddeye göre yapılan ödemelerinin ana paradan değil faizden olacağı da düşünüldüğünde, kesilen miktarla hiç bir zaman bu borcun ödenemeyeceği, devamlı katlayarak artacağından, memurun çocukları bu borçtan "miras kabul etmeme" şeklinde bir dava ile sorumluluktan kurtukabilir mi? Eşinin bir araç ve ev alması durumunda bunlara da haciz konulabilir mi?
Zehra Yılmaz Haciz işlemi alacağın tahsili için uygulanan bir cebri icra yöntemidir. Amaç alacağın tahsili olduğu için alacak tahsil edilene kadar eğer alacaklının menfaati varsa(yeni eşya edinme durumu vs.) hacze gidilmesinde bir sakınca yoktur.Haciz zaptından bir örnek bırakılması zorunlu olmayıp haciz sırasında icra dosya numarası bildirildiğinden dosyadan bir örnek alınabilir. Menkul mal hacizlerinde haciz tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde satış talep edilmediği takdirde mezkur eşyalar üzerindeki haciz düşmüş olur,yenilenmesi gerekir. Borçlu adresini değiştirdiği takdirde ilgili bulunduğu yerlere yeni adresini bildirmek zorundadır.Aksi takdirde kamu kurum ve kuruluşları nezdinde verdiği adresler yada sözleşmede belirtiği adresine Teb.Kan.Md.35 hükümlerine göre yapılan tebligat geçerlidir. Eşyalı bir ev kiralandığı takdirde haciz sırasında bu durum açıklandığında icra memuru adres borçlunun adresi olduğu için haciz işlemini yapar ama istihkak iddiasını da tutanağa geçirir.Özel durumlara göre istihkak iddiası ile ilgili taraflara beyanda bulunmak yada dava açmak için süre verir. BK.md.84 hükümlerine göre kısmi tahsilatlar alacaklının talebiyle öncelikle faiz alacağından tahsil edilir.Özellikle büyük miktar borçlarda faiz yükü de çok olduğundan yakınmak da haklısınız. Borçlunun ölümü halinde ölüm tarihinden itibaren üç ay içinde mirasçılar mirası reddedebilirler.Aksi halde yasal mirasçılar ölenin borçlarını da ödemek zorunda kalırlar. Borçlar şahsi olduğundan eşinizin sahip olduğu yada olacağı mallara haciz konulamaz.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Velayet hakkı] Wmic Windows Activation Key and windows 7 ultimate activation tool 
  • 03.05.2025 09:36
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 14:20:35