 |
03/05/2025 Eski forum arşivi bölümü
Hukuksal Tartışmalar
ELEMANIN SAHTEKARLIĞI |
ANTALYA |
sayın Formdaşlar
Firmamızda Çalışan Elemanlardan Biri Tahsilat Makbuzunun Üstüne 1.890.000.000 TL Yazmış 2.Pempe nüshaya 500.000.000 tl Yazıp Bize vermiş Firmalarla Karşılıklı mutabakatlarda ortaya çıktı böyle bir durumda bu elemanı Hangi Maddeye göre
4857 Sayılı İş Kanunu / 25.Maddesi / II.Bendi / e Fıkrası gereği.
İşverenin güvenini kötüye kullanmak, doğruluk ve gerçekliğe yakışmayacak tutum, davranışlarda bulunmak. Nedeniyle işten çıkartacam
1-ilk olarak fesih bildirimi yapacam. sözleşmeniz 4857 sayılı iş kanununun 25/II-e maddesi uyarınca feshedilmiştir.
yazının bir nüshasına da elden aldım diye imza attıracam.eğer atmazsa noter aracılığıyla bende olan adresine yazacam
2-daha sonra fesih nedeninin de yazdığı çalışma belgesini kendisine verecem.
3-İAB düzenle kendisine imzalatacam.
4-ücret yada yıllık ücretli izin alacağı falan varsa ödeyecem bordrosunu imzalatacam.
5-konuyla ilgili tespit tutanağo hazırlatacam kendisine tespit edene birde hazırda bulunana imzalatacam.
bu olayı tutanakla tespit ettikten ve kendisine de imzalattıktan sonra,
kuruma vermiş olduğu her türlü zararın tahsili(maddi veya manevi) için dava açacağım
ayrıca ibraname alacağım
işçinin haklarını ödeyecem
Başka ne yapmam gerekiyor bilgisi olan arkadaşlardan cevab bekliyorum
|
Av.Fırat Bayındır |
yapacağınız başka bir işlem yok gibi görünüyor.
sadece bu derhal fesih hakkınızı, olayı öğrenmenizden itibaren 4857 sayılı İş k. 26. maddesi uyarınca 6 İŞ GÜNÜ İÇİNDE kullanmalı yani fesih bildirimini 6 iş günü içinde işçiye tebliğ etmelisiniz. Tebliği imzadan imtina ederse 2-3 tanık huzurunda imzadan imtina ettiğine dair tutanak düzenleyin ve ayrıca PTT vasıtasıyla TELGRAFLA , daha da sağlam olması için ayrıca noter kamalıyla APS olarak fesih bildirimini adresine tebliğ edin.
işçinin sebep olduğu bu olayı öğrenme tarihiniz önemlidir. O nedenle olaya ilişkin müşteriniz ile hesap mutabakatı hususunda bir yazışma yapın ve müşterinizdeki nüshanın müşterinizce tasdikli bir fotokopisini alın ki o vesile ile belli bir tarihte olayı öğrenmiş olun.Arkasından tutanak tutun ve işçinin olayla ilgili yazılı savunmasını yazılı olarak isteyin.
Sonra da fesih işlemini 25/II-e maddesine göre gerçekleştirin ama bütün bunlar, ÖĞRENME TARİHİNİZDEN İTİBAREN 6 İŞ GÜNÜ İÇİNDE TAMAM OLSUN.
Fesih nedeniyle işçiye ödemek zorunda kalacağınız, (ihbar ve kıdem tazminatı ödemeyeceksiniz) işlemiş maaşı,yıllık izin alacağı gibi işçi alacaklarından, size vermiş olduğu zararı tenzil ederek ödeme yapabilirsiniz. Buna rağmen siz hala alacaklı çıkarsanız kalan miktar için dava açabilirsiniz.
ceteris paribus |
Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:05:07 |