Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Öğrenim ve Katkı Kredileri
esparanca Merhaba Arkadaşlar ; Şu sıralar revaçtaki bir konu üzerine konuşalım bilen arkadaşlar bilmeyenleri bilgilendirmiş olsunn Bir çok arkadaşımıza şu sıralar öğrencilik yıllarında aldığı burslardan dolayı icra geliyor...Burada gelen borcu ödemek için icra başlatılmış işlemden dolayı birde icra kaldırmak için icra masrafları alınıyormu...Ayrıca bu borca devlet dava açtıgından dolayımı icra gelmiş oluyor ve böyleyse burada mahkeme masrafları ve avukatlık hizmeti parasıda bu borca dahilmi ?
Admin Verdiğiniz bilgiler şu an için pek açık değil. Peki icraya verilmeden önce, tarafınıza bursu ödemeniz konusunda bir ihbar gönderildi mi? Veya Bursu alırken ödeme tarihiniz sözleşme ile tayin edildi mi?
Nilgül Saraç icra işlemlerinden dolayı ortaya çıkan masraflar da borçluya ödetilir; fakat icrayı kaldırmak için ayrıca ücret ödenmez.icra masraflarıyla beraber,borcun peşin ya da yapılacak anlaşma ile taksitle ödenmek suretiyle borç ortadan kalkar.tabiki faizlerde ödenecek asıl borca eklenir. borç icraya verilmeden önce mutlaka ilgili kişiye ihtarın yapılmış olması gerekir.burada devletin açtığı bir dava durumu olmadığından mahkeme masraflarıda sözkonusu değildir.
Benna Sayın esparanca öğrencilik yıllarında alınan en bariz burs kredi ve yurtlar kurumundan alınanlar. bildiğim kadariyla eskiden olduğu gibi bulursam alırım yerine artik alacaklarını takip ediyorlar. kurum oldukları için büyük ihtimal avukatla takip edeceklerdir. dolayısıyla avukatlık ücreti masraflar ve faizleri borçludan tahsil edilecektir. ancak birşeye haciz konmuşsa bunun kaldırılması için ayrıca tebligat giderleri dışında masraf alınmamaktadır.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 07:09:42