AVEA FATURASI(HACİZ) |
MesutAydin |
Merhabalar,
Başımdan geçen bir haciz olayı için size danışmak ve bana yardımcı olmanızı istiyorum.2 sene önce Ankara'da askerliğimi yaparken, eşimle konuşabilmek için (o zaman aycell'in bir kampanyası vardı) bir faturalı aycell hattı aldım.Bu hattı 1-2 ay kullandıktan sonra kaybettim.Bu süre zarfında yalnızca bir fatura geldi (yaklaşık 47 milyon TL).Bulunduğum komutanlıktaki oyakbank şubesine bunu yatırdım.Faturam İstanbuldaki ev adresime geldiğinden bir de kardeşim yatırmış aynı faturayı.Biz aycell'e bir yerine iki kez ödeme yaptığımız halde şimdi evime 2 yıl geçtikten sonra haciz kararı geldi, 47 milyonluk fatura ve faiz borcundan, dolayı.Avea'nın müşteri temsilcisini aradım.Hesabımızda gözükmüyor diyorlar, makbuz istiyorlar benden. Ankaradaki oyakbank şubesine telefonla ulaştım fakat 2 yıl önceki(Ocak 2003) makbuzunu onlarda bulamıyorlar.Kardeşimde de yok yatırdığı makbuz.Bu durumda hiç birşey yapadan endişe içinde bekliyorum.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
ADRES:mesudaydn@yahoo.com
İyi Çalışmalar..
AYDIN |
burgaz |
elinize ulaşan ödeme emrine yasal süresi içinde -7 gün- itiraz edin ve icra takibini durdurun! aksi takdirde haciz işlemi ile karşı karşıya kalırsınız. itirazınız üzerine alacaklı, itirazın iptali davası açmak zorunda. bu yargılamada da banka kayıtlarına dayanarak ödeme yaptığınızı ispatlayabilirsiniz.
|
zara |
sayın mesut aydın,
size ödeme emri tebliğ edilip edilmediğini belirtmemişsiniz, ancak hakkınızda (bu ödeme emrinin tebliğinden sonra 7 gün içinde itiraz etmemiş olmanız nedeni ile) haciz kararı verildi ise; tâkip kesinleşmiş olduğundan, İTİRAZ ETMENİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR.
haciz kararı uygulanmış ve ödenen para icrâ veznesine girmişse, ödeme tarihinden itibaren 1(bir) sene içinde istirdat dâvâsı (geri alma dâvâsı) açabilirsiniz. bu dâvâda borçlu olmadığınız tespit edilebileceğinden; icrâen ödemek zorunda kaldığınız parayı mahkeme kararı ile geri alabilirsiniz.
|