Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Sağlık Karnesi ve Sevk
kirazliyayla70@ttnet Ben bir öğretmenim,eşim benim sağlıkgüvencemden faydalanıyordu sağlık karnesi vardı.Yaklaşık iki hafta önce Halk Eğitim Merkezi bünyesinte sigortalı olarak çalışmaya başladı.Kurumuma eşimin çalışmaya başladığını bildirdim.O andan sonra eşim adına sevk alamayacağım söylendi.Halk Eğitim Müdürlüğü'de işe yeni başladığı ve 6 aylık süre dolmadığı için hasta sevki vermiyor.Eşim bakmakla yükümlü olduğum halde benim sağlık güvencemden faydalanamıyor,çalıştığı kurumda süreyi bahane ederek sevk vermiyor. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
alisinkay Sosyal Sigortalar kurumunda 6 ay aranmaz eşiniz sigortalı ise sağlık karnesini müracaatı halinde çıkarabilecektir.Sağlık yardımından ise 90 gün doldurmadan yararlanamayacaktır.Uygulamada problemle karşılaılan bir yanlış anlama var.Siz eşinize sevk alırken kendi üzerinizden yada sağlık karnesi çıkarırken istenilen belgeler, bağkur, emekli sandığı ve ssk'dan sağlık yardımı alıp almadığı yönünde ssk'dan sağlık yardımı almadığını uygun bir dille anlatmalısınız.İşe girdiği zaman SSK'nın ön şartlarını tamamlaması lazım.O ana kadar da bu kişinin eğer çalışmasaydı eşinin sağlık yardımından yararlanacağı gerçeği göz ardı edilmemeli diye düşünüyorum Asılan hırsız değil, yakalanandır. Yasalar bal arisini mahkum eder, esek arisini beraat ettirir.
yyln Alisinkay +1 Ek olarak, Eşinizin sağlık yardımı alıp almadığının bildirimi istemiyle, eşinizin çalıştığı yerin bağlı olduğu SSK İl Müdürlüğüne başvurmanız halinde, başvuru tarihiniz itibariyle SSK sağlık yardımlarına müstehak olmadığına dair belge alabilirsiniz. Alacağınız bu belge ile, çalıştığnız Kuruma başvurmanız halinde de, hasta sevk kağıdı alabilmeniz gerekir. Bu başvurunuza rağmen, çalıştığınız Kurumdan eşiniz için hasta sevk kağıdı verilmemesi durumunda, sevk kağıdını vermeyen amir veya memurları şikayet edebileceğiniz gibi, çalıştığınız Kurum aleyhine idari yargıda dava da açabilirsiniz.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Velayet hakkı] Wmic Windows Activation Key and windows 7 ultimate activation tool 
  • 03.05.2025 09:36
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 15:44:13