EnolaGay |
Merhabalar ,
alman vatandasligina basvurmus ve dolayisiyla türk vatandasligindan cikma islemlerini yerine getirmek icin , frankfurt baskonsolosluguna müracaat ta bulundum . Bu arada bir aydir alman kanunlarina göre bosanmis kabul ediliyorum . Fakat , konsolosluktaki ilgili sahis , önce bosanma kararinin türkiyedeki sicilime islenmesi ve "bosanmis" veya "bekar" yazili yeni hüviyet cüzdani ile basvuru da bulunmam gerektigini söyledi , ve bunu avukat araciligiyla yapmam gerektigini ekledi .
Oysa ben bu gibi islemleri konsoloslukta halledilecegini umuyordum .
Ne yapacagimi bilmedigim icin , bu konuda bana yardimci bilgi werebilecek arkadas olursa cok sükran duyarim ... LÜTFEN !!!
Ayrica belirtmeliyim ki , resmi evlilik türkiye de gerceklesmisti ve hanimim alman vatandasligina sahiptir ( evlilik anida türk vatandasi idi ) .
|