alacak davasi |
sanka |
merhaba.görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.biz 3 kişi bir kişiye cep telefonu almak için banka uzerinden para yatırdık(kendi heabına) ancak telefonları alamadık.şimdi elimde bu sahsın kullandıgı ev ve cep telefonu numaraları ile banka dekontları var.bunlarla bir hakk idda edebilirmiyim.nasıl bir yol izlemeliyim.burda bir arkadasım savılıga bir dilekce yazmanın yeterli olacagını söylüyor ama ben bu adamın kaçmasından korkuyorum.bilmiyorum ya acele bir yardım edersenız cok mınnettar olurum.
SaNKa |
Av.Tayfun Eyilik |
savcılığa baş vurmanız için bir suç olması gerekir. Burada siz birisi ile bir telefon alımı konusunda bir anlaşma yapmışsınız eğer doğru anladı isem adam satıcı değil sadece aracı olacak idi. Sonuçta yazılı olmayan anlaşmanıza göre kendisine düşen edimi yerine getirmediği için sizden aldıklarını geri vermek durumundadır. Aranızdaki ilişkiyi ispatta zorlansanız bile banka dekontları parayı ödediğinizi gösterir.
zaman insanları değil armutları olgunlaştırır. |
alisinkay |
Bir borç ilişkisinin var olduğunu ispatlayamasanız bile yatırdığınız parayı sebepsiz zenginleşme davası ile geri alabilirsiniz.Dekontların üzerine ne için gönderildiği yazıldı ise işiniz daha kolay.Borç ilişkisini ispatlayabilirseniz.O şahsa bir tebligat çeker ve borcunu yerine getirmesi için uygun bir süre verirsiniz.Bu sürenin sonunda da borcunu yatırmazsa aynen ifa+ gecikme tazminatı isteyebilirsiniz.Yada sözleşmeden dönüp paranızın iadesini isteyebileceğiniz gibi menfi zararınızın (yani bu işe hiç girmeseydiniz ne durumda olacaksanız) mesela telofon paraları ihbar paralarını ) tazminini de isteyebilirsiniz.Ayrıca bu anlaşma sizde bir aracı iseniz ve o telofonları başkasına satarak komisyon almak için satın aldıysanız müspet zararınızın da tazminini isteyebilirsiniz.O da bu iş olsaydı bulunacağınız durumu gösterir.Yani 3. kişiye satacağınız telofon zamanında elinize ulaşmadığı için belli bir kardan yoksun kalmışsınız onun da tazminini isteyebilirsiniz.
Asılan hırsız değil,
yakalanandır. Yasalar bal arisini mahkum eder, esek arisini beraat ettirir.
|