Hukuki.NET


21/08/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
alacak davasi
sanka merhaba.görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.biz 3 kişi bir kişiye cep telefonu almak için banka uzerinden para yatırdık(kendi heabına) ancak telefonları alamadık.şimdi elimde bu sahsın kullandıgı ev ve cep telefonu numaraları ile banka dekontları var.bunlarla bir hakk idda edebilirmiyim.nasıl bir yol izlemeliyim.burda bir arkadasım savılıga bir dilekce yazmanın yeterli olacagını söylüyor ama ben bu adamın kaçmasından korkuyorum.bilmiyorum ya acele bir yardım edersenız cok mınnettar olurum. SaNKa
Av.Tayfun Eyilik savcılığa baş vurmanız için bir suç olması gerekir. Burada siz birisi ile bir telefon alımı konusunda bir anlaşma yapmışsınız eğer doğru anladı isem adam satıcı değil sadece aracı olacak idi. Sonuçta yazılı olmayan anlaşmanıza göre kendisine düşen edimi yerine getirmediği için sizden aldıklarını geri vermek durumundadır. Aranızdaki ilişkiyi ispatta zorlansanız bile banka dekontları parayı ödediğinizi gösterir. zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
alisinkay Bir borç ilişkisinin var olduğunu ispatlayamasanız bile yatırdığınız parayı sebepsiz zenginleşme davası ile geri alabilirsiniz.Dekontların üzerine ne için gönderildiği yazıldı ise işiniz daha kolay.Borç ilişkisini ispatlayabilirseniz.O şahsa bir tebligat çeker ve borcunu yerine getirmesi için uygun bir süre verirsiniz.Bu sürenin sonunda da borcunu yatırmazsa aynen ifa+ gecikme tazminatı isteyebilirsiniz.Yada sözleşmeden dönüp paranızın iadesini isteyebileceğiniz gibi menfi zararınızın (yani bu işe hiç girmeseydiniz ne durumda olacaksanız) mesela telofon paraları ihbar paralarını ) tazminini de isteyebilirsiniz.Ayrıca bu anlaşma sizde bir aracı iseniz ve o telofonları başkasına satarak komisyon almak için satın aldıysanız müspet zararınızın da tazminini isteyebilirsiniz.O da bu iş olsaydı bulunacağınız durumu gösterir.Yani 3. kişiye satacağınız telofon zamanında elinize ulaşmadığı için belli bir kardan yoksun kalmışsınız onun da tazminini isteyebilirsiniz. Asılan hırsız değil, yakalanandır. Yasalar bal arisini mahkum eder, esek arisini beraat ettirir.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Tanıma - Tenfiz] Hedefefer5655676 
  • 20.08.2025 18:26
  • Anneye bakamamak 
  • 18.08.2025 21:37
  • Terör Örgütü Propagandası Suçu (TMK 7/2) ve Katalog Suç Niteliği : DMK 48 - A/5 VE CMK 100/3 değerlendirmesi 
  • 14.08.2025 15:01
  • Demirbaş + Ortak gider.. Hepsi aidatla karşılanıyor.. 
  • 05.08.2025 01:36
  • Tapu babamın adına, kira sözleşmesi benim adıma. Kiracı tahliye hk.? 
  • 01.08.2025 20:09


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 21/08/2025 01:24:50