Jüricilik oyunu |
alisinkay |
yeni cmuk yasasında avukat tanığa ve sanığa soru sorabilecek diğer avukat da bu sorulara itiraz edebilecek bu size birşeyler hatırlatmıyor mu.Peki jüri sistemi gelse Türkiyeye ne olur.İsterseniz bunu bir görelim.Evet jüricilik oynamak isteyenler var mı?Oyun nasıl mı?
Önce bir jürimiz olacak.Bunlar hukukçu olmayan ve sitemize giren arkadaşlardan olmalı mesela 5 kişi
Ve bir hakimler heyeti olmalı bunlarda avukat arkadaşlarımız olabilir
Herhangi iki arkadaşımız avukat bir sanık birkaç tane de sanık olmalı bunları olay anlatırken uydurabiliriz de
Bir olay olmalı bu olay şu anda ABD de devam eden bir dava olsa daha iyi olur.
Görmek istediğim kişinin suçlu bulunmasında jüri sağlıklı karar verebilecek mi?Devam eden bir dava olursa neticesi bizimkiyle uyumlu olur mu?Türkiye böyle bir sisteme ne kadar hazır ve olayın sonunda tasarıdaki bu değişikliklerin yorumu getirilebilir.
et son front etait mu comme une place vide entre deux armees |
Emrah Yavuzcan |
Walla ben oynarım... :)
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin... |
Bagaytuğ |
çok güzel olur...
|
Benna |
Sayın alisinkay avukatlık yapmadığınız ne kadar da belli
tanığa ve sanığa avukatın soru sormasından daha doğal ne olabilir. şu anki sistemi anlatayım gerek hukuk gerek ceza davalarında taraf vekilleri soru soracağı zaman başkana yada hakime yöneltecek oda tanık veya sanığa soracak çoğu zaman ''avukat bey bu soruya ne gerek var'' yada ikinci soruya geçene kadar ''yaz kızım'' diyerek sözünüzün kesilmesi ne kadar doğal acaba? artık bir nebze bunun önü kesilecek ve vekillerinde tam olarak yargılamada aktif hale gelmesi sağlanacak.
Sizin rahatsiz olduğunuz nokta nedir alisinkay |
alisinkay |
Rahatsız olduğumu söylemedim.Bu yasa düzenlemesi, soruların soruş şekli, itiraz şekli bana sanki ABD'nin herhangi bir mahkemesinde görülen davayı hatırlatıyor.Avukatlık yapmadım çok doğru.Sanırım yapmak da istemiyorum.Herhangi birşeyi denemek ondan rahatsız olmayı gerektirmez.Son zamanlarda garip tesadüfler oluyor.Bıktıran tesadüfler.
Demişsiniz ki;
Sayın alisinkay avukatlık yapmadığınız ne kadar da belli
Bunu zaten bu siteye aktif olarak katılan bütün arkadaşlar biliyor.Kaldı ki yazımdan karşı çıktığım da anlaşılmasın.Yaa off SAYIN BENNA ANLAMIYORSUNUZ.
Burada hukuk fakültesinde okuyan arkadaşlar var sayın Khan, sayın Jawussan, Sayın nilgül Saraç ben ve eminim daha pek çok arkadaş.Bu öneri hiçbir işe yaramasa bile bir olay çözümlemesi yapılacak beraber.Eksik kaldığımız yerlerde Avukat arkadaşlarımız bize yardımcı olacak.Malesef fakültelerde göremediğimiz pratik ve eğitim eksiği bir nebze de olsa giderilecek hukuki yardımlaşmayı ve iyi hukukçuların yetişmesini amaçlayan bu sitenin amacına da hizmet edecek.Hüricilik oyunu bahane.Önyargısız yaklaşmayı deneyin nolur
et son front etait mu comme une place vide entre deux armees |
Benna |
Sayın alisinkay
benim ön yargılarım yok. su konuda haklısınız size iyi bir tartısma ve yardımlasma olanağı sunuyor. açıkça ben üniversitedeyken bu tür olanakları kullanmadım.
ancak söyleyiş tarzınızı anormallik var ve eleştirel bakmayı gerektirir bir hal olarak görmem nedeniyle bu şekilde belirttim.
Keşke bu şekilde yazmak yerine bu konudaki fikirleri sorsa idiniz. Bende gerekçemi yukarıda açıkladım zaten.
Saygılar |