Oğlumun velayeti |
dertlibaba |
12 yıllık evliliğimizin arından eşin boşanmak için dava açtı.Şiddetli geçimsizlik diye.Ama aramızda ciddi bir problem yoktu.Bana "sana olan duygularım tükendi"dedi.Ben bir süre direndim sonra da oğlumuzun (7 yaşında) velayetini bana verirsen olur dedim. Kabul etti.Bunun üzerine yaşadığımız şehirden(eskişehir)ayrılarak ankatra' ya geldim ve kendisinin de onayıyla oğlumuzu ankarada bir okula kayıt ettirdim.O da boşandıktan sonra ankaraya gelecekti. Fakat şimdi (dava dilekçesinde de öyle yazmış) çocuğu eskişehire götüreceğim benimle okuyacak (öğretmen kendisi) diyor. Burada çocuğa babaannesi bakıyor.bende buradayım zaten. Ben bu isteğini kesinlikle kabul etmeyeceğimi ve çocuğun hayatıyla böyle istediği gibi oynayamayacığını söylüyorum. Hakim acaba ne karar verir bu durumda?? Boşanamak isteyen kendisi, çocuğun ankarada okula başlamasını isteyen kendisi
|
Saltuk |
Karar verilirken çocuğun menfaati gözönüne alınır. Sizin mi yoksa halen eşiniz olan kişinin mi çocuğa daha rahat yaşam sağlayacağı, sosyal ve maddi durumlar ile çocuğun taraflara bakışı dikkate alınarak, hakime sunacağınız her türlü bilgi ve belge dikkate alınarak hüküm kurulur.
Saltuk |
Emrah Yavuzcan |
Medeni Hukuk'ta, özellikle aile hukukunda hakime çok geniş yetkiler tanınmıştır. Hakimin göz önünde tutacağı noktalar, eşlerin ekonomik durumları, çocuğun küçüklüğü, tarafların imkanları... vs. Hakimin vereceği karar, çocuğunuz için en iyisi olacağına inandığı karardır.
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin... |
dertlibaba |
Alıntı: Alıntı yapılan üye ; Saltuk:
Karar verilirken çocuğun menfaati gözönüne alınır. Sizin mi yoksa halen eşiniz olan kişinin mi çocuğa daha rahat yaşam sağlayacağı, sosyal ve maddi durumlar ile çocuğun taraflara bakışı dikkate alınarak, hakime sunacağınız her türlü bilgi ve belge dikkate alınarak hüküm kurulur.
Saltuk
yani eşlerden birinin evlilik kurumunu kendi egoları yüzünden bitirerek çocuğa en büyük zararı verdiğini ve bu kişinin çocuğun velayetini almaması gerektiğini hakim düşünmez öylemi?çocuk sizce bir oyuncakmıdır ki, getir ankaraya yok götür eskişehire. önce öyle karar ver sonra böyle. Yani hakim bunlara önem vermez mi?? teşekkürler
|
Kaan V. |
Sayın dertlibaba;
Egolar yüzünden de bitse başka konular dolayısı ile de bitse evliliğiniz, hakim ne olursa olsun çocuğun menfaatlerini (menfaat kavramını geniş yorumlamak gerekmektedir.) göz önünde bulundurarak gerekiyorsa egosunu tatmin ederek boşanmaya sebep olan eşe dahi çocuğun velayetini bırakabilir.Burada korunan kişi çocuktur.
[url="https://www.hukuki.net/search.php?SECTIONID=4"]Forum Arama[/url] bölümüne giderek daha önce bu konuda sorulmuş sorulara ve cevaplara ulaşabilirsiniz.
www.hukuki.net |
alisinkay |
Sayın dertli baba sizinle aynı sorunu yaşadım.4 yılın ardından hanımefendinin nasıl olduysa bir anda bana olan duygularını kaybetti.Bana sevgisi bitti.Aslında hayatında başka birisi varmış bunu öğrendim.Bence nedenini size söyleyemeyecek kadar cesaretsiz ve asıl nedeni de eminim o değil.Bence arkasındaki niyeti öğrenin mahkeme de yararınıza olabilir.Başka bir niyeti yoksa, hayatında başka biri gibi gene de ikna edici bir şekilde hakime ne kadar tutarsız olduğundan bahsedin.Böyle insanlar genellikle tutarsızdır.Birgün ak dediğine diğer gün kara der.Sevgi bir kova sanırlar doldurup boşaltasınız.Tutarsız hareketleri mutlaka vardır.Kararsız hareketleri.Anlık çıkışları.Zaten ayrılma nedeni ile psikolojisi bozuln çocuğun o tutarsızlıklar içerisinde iyice psikolojik bozukluk yaşayacağını iddia edebilirsiniz.Hatta daha önce psikolojik veya psikiatrist tedavisi gördü ise ve özellikle de paranoya gibi bir teşhis konduysa daha avantajlısınızdır.Düşünce noktanız şu olmalıdır.Çocuk nerede sağlıklı bir psikolojik, kültürel ve fiziki eğitim alabilir.
et son front etait mu comme une place vide entre deux armees |
commodore1tr |
Sayın dertlibaba;
Sanırım derdinizden dolayı sayın saltuk un dediklerini biraz yanlış anlamışsınız hakim her şeyi düşünmek zorunda çocuğun menfaatinin sizin yanınızda daha iyi olmayacağını kim iddia edebilirki?
Çocuğunuzun yaşı çok kritik bir yaş genelde 7 yaşına kadar anneden kaynaklanan bir kusur yoksa ( uyuşturucu bağımlısı sosyal bozukluk v.s) genelde anneye verilmesi okuduklarımdan anladığım bir uygulama ancak sizin durumunuz farklı...
Öncelikle şunu merak ediyorum demişsinizki 'Ben bir süre direndim sonra da oğlumuzun (7 yaşında) velayetini bana verirsen olur dedim. Kabul etti.' bunu resmi olarak belgelediniz mi belgelemediniz mi ? velayeti yasal olarak aldınız mı almadınız mı? ( En azından mahkemeye bu konuyu deklere edecek belgeniz var mı? )
Elinizdeki önemli bir koz Çocuğu okula kaydettirmiş olmanız ve onun okuyor olması bunuda çok iyi kullanmanızı öneririm. Çünkü ufak çocukların ikide bir okul değiştirmeleri alıştıkları okul ortamından koparılmaları gerek pedeoklar gerekse psikoloklar tarafından pek onaylanmaz. Mahkeme ve hakimde buna kayıtsız kalamaz. Bu hususuda değerlendirin derim ben..
Ya ben tam anlamadım yada konu karıştı eşiniz boşanma davasında ki dilekçede bunu yazdı ise ve sayın alisinkayın dediklerine kulak vererek bir girişim yaptınızsa bunuda elinizde tutup boşanmayı geciktirebilir hatta istemeyebilirsiniz.. Eğer bir başkası varsa kendisiyle ciddi bir mücadeleye girecektir. Bu velayet davası ise bu kozu yine kullanabilirsiniz. Boşanma tarafınızdan olmadığı gibi boşanmak için çocuğun velayetinin bana verilmesini kabul etti diyebilirsiniz.. Son satırınıza göre boşanma hala olmamış.. o zaman siz oynayın birazda bu oyunu kuralına göre.. boşanma şartı olarak mahkemede direkt söyleyin bu hususu ben boşanmak normalde istemiyorum ama sanırım kendisi hayatını değiştirmek istiyor.. diye kibarca..
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum |