Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
kredi karti odemeden yurtdisi
bilgehan1969 kredi kartlari borcunu odeyemeyecek bir vatandas yurtdisina cikmadan once mal beyaninda bulunabilir mi? evetse, yurticinde hangi yurtdisinda hangi merciye? kredi karti magdurlari icin cikis yasagi yok ama giriste yakalanma olur mu? zamanasimi denilen surec ne kadardir? baska ulkenin vatandasi olmayi istemek durumunda bu sorun karsimiza cikar mi? benim soracak kadar bilgili olmadigim ama bilmem gereken baska seyler var mi? tesekkur ederim.
Av.Bahattin Yıldız Sayın Bilgehan 1969; Alacaklı banka icra takibine koymadan mal beyanında bulunamazsınız. İcra dosyasından bir yazı geldiğinde (örnek 49 genelde olmaktadır) 7 gün içerisinde mal beyanında bulunmanız gerekecek. En iyisi yurtdışına çıkmadan bir avukata vekalet vermeniz... Ateş yakıcı, su akıcı, hava görünmez, toprak cansız mı?
bilgehan1969 CEVABINIZ ICIN TESEKKUR EDERIM SAYIN YILDIZ. DIGER SORULARIM ICIN DE BENI AYDINLATABILIRSENIZ COK SEVINIRIM. SAYGILARIMLA.
Av.Tayfun Eyilik
Alıntı:
kredi kartlari borcunu odeyemeyecek bir vatandas yurtdisina cikmadan once mal beyaninda bulunabilir mi? evetse, yurticinde hangi yurtdisinda hangi merciye?
Av. Bahattin bey bu sorunuza cevap verdi. İcra takibi açılıp size ödeme emri tebliğ edilmedikçe mal beyanında bulunma zorunluluğunuz doğmaz. Bunun dışında bulunacağınız mal beyanı cezai sorumluluğunuzu ortadan kaldırmaz
Alıntı:
kredi karti magdurlari icin cikis yasagi yok ama giriste yakalanma olur mu?
eğer siz yurt dışında iken usulune uygun bir ödeme emri tebliğ edilmiş ve buna rağmen mal beyanında bulunmamışsanız hakkınzıda bunun için bir dava açılıpda hüküm giyerseniz ülkeye girerken sorun yaşayabilirsiniz
Alıntı:
zamanasimi denilen surec ne kadardir?
B.K. nun 125. maddesi gereğince alacak 10 yıllık zamanaşımına tabidir ancak “Alacaklının, borçlu hakkında icra takibinde bulunması zamanaşımını keser” Başka bir değişle hakkınızda icra takibi yapılırsa borcunuzun zaman aşımına uğrayabileceği gibi bir beklenti içinde olmamalısınız. Çünkü icra takibi açıldıktan sonra icra dosyanız sürekli işlem göreceğinden (ki sonucunda büyük bir olasılıkla aciz vesikası alınacaktır bu halde dahi borçtan kurtuluşunuz olmaz) zaman aşımı gibi bir durum olabileceğini sanmıyorum ancak mal beyanında bulunmama suçundan dolayı bir ceza alırsanız “Hüküm tarihinden inceleme tarihine kadar aradan 6 aydan fazla zaman geçmiş 22/31 Sayılı İçtihatları Birleştirme Kurulu Kararı ve TCK.nun 102/6. maddesinde öngörülen 6 aylık asli zamanaşımı dolmuş bulunduğundan hükmün istem gibi bu nedenle CMUK.nun 321. maddesi gereğince BOZULMASINA ve aynı Kanunun 322/1. maddesi uyarınca da DAVANIN ORTADAN KALDIRILMASINA” karar verilebilir.
Alıntı:
baska ulkenin vatandasi olmayi istemek durumunda bu sorun karsimiza cikar mi? benim soracak kadar bilgili olmadigim ama bilmem gereken baska seyler var mi? tesekkur ederim.
Başka ülkenin vatandaşı olmanız ne borcunuzu ortadan kaldırır, ne de işlenen suçu zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 07:15:55