Hukuki.NET


02/04/2026  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
anlasmali evlilik anlasmali bosanma...
lordan Merhaba... Ben yaklasik üc senedir evliyim Anlasarak evlendik ve evli oldumuz sürece hic görüsmedik. Ben Almanyada esim Türkiyede yasiyor. Anlasmali Bosanmaya nihayet karar verdik. Anlasmali bosanmak ve bu nedenler hakimin bizi hemen bosamasi gerekiyor degilmi? Evli kalmanin bi anlami yok sonucta. Bosanmak icin hangi evraklar gerekiyor? Bide benim nufüs kagitimda hala bekar görünüyorum bosanmak icin degistirmem gerekiyormu? Bana bu konuda biraz yardimci olursaniz cok sevinirim Türkiyeye geldimde bir an önce herseyin bitmesini istiyorum.
lordan yanlis anlasildi sanirim. Ben türkiyede evlendim yani almanyada bekar görünüyorum. Türkiyede bosanacagim.
taus715 mahkeme nüfus idaresinden nüfus kayıt örneği isteyeceğinden nüfus cüzdanızın değiştirmenize gerek yok.
handas Türk kanunlarına göre evlilik birliği 1 yıldan uzun sürmüşse taraflar anlaşarak boşanabilirler.Herhangi bir sebep ileri sürmek zorunda değiller.Eğer eşinizle bütün konularda anlaşmış iseniz nüfus kayıtlarınında gelmiş olması halinde ilk duruşmada hakim boşanmanıza karar verir.
handas Türk kanunlarına göre evlilik birliği 1 yıldan uzun sürmüşse taraflar anlaşarak boşanabilirler.Herhangi bir sebep ileri sürmek zorunda değiller.Eğer eşinizle bütün konularda anlaşmış iseniz nüfus kayıtlarınında gelmiş olması halinde ilk duruşmada hakim boşanmanıza karar verir.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • this content 
  • 02.04.2026 04:37
  • [Bolge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi karari] Îôèöèàëüíîå çåğêàëî Êğàêåí äëÿ ïîñòîÿííîé ğàáîòû 
  • 02.04.2026 02:49
  • [Velayet hakkı] Êğàêåí âõîä Êğàêåí ñîâåòóş âñåãäà ïğîâåğÿòü ñâåæèå ññûëêè 
  • 02.04.2026 02:48
  • ññûëêà íà ñàéò gurava 
  • 30.03.2026 19:01
  • [Kredi notu] ïîñåòèòü âåá-ñàéò gurava 
  • 30.03.2026 18:47


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 02/04/2026 17:22:42