Hukuki.NET


21/08/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
çocuk katliamı-ABD-IRAK
deltaG ABD, Irak'ta çocuk katliamına devam ediyor. 30 Eylül'de Bağdat kentindeki saldırılarda 40 çocuğun ölümüne neden olan ABD birlikleri, şimdi de Felluce kentindeki çocukları öldürmeye başladı. HALK BÜYÜK İSYANDA Felluce'ya düzenlenen bombalı saldırılarda, 3 çocuk daha hayatını kaybetti. Yıkılan bina enkazından çıkartılan çocuk cesetleri, bölgede yaşayanların sinir krizleri geçirmesine neden oldu. ABD'nin yaptığı çocuk katliamının ne zaman son bulacağı ise, büyük bir merak konusu. Bu günkü Takvim gazetesi vermiş bu haberi. İnsanın kanını donduran bu haber artık isyanımın son noktası. ABD ne için Irak'ta? Kitle imha silahlarını yok etmek için gittiler hiç bir şey bulamadılar. Bu kez de Irak'a demokrasi getirmek için buradayız dediler. İki günde 43 çocuğu öldürdüler. Demokrasi yine gelmedi bu ülkeye. Şili'de,Vietnam'da da demokrasi ve özgürlük havariliğine soyundular.Yine binlerce insan öldü. Artık yetmez mi sebeb olduğu kıyımlar?
deltaG 15.01.2005 Hürriyet ABD'li asker işkenceden suçlu bulundu Texas Amerikalı yedek asker Charles Graner, Irak'ın başkenti Bağdat'taki Ebu Garib cezaevinde Iraklı mahkum ve tutuklulara kötü muamele etmekten suçlu bulundu. Ebu Garib'te Iraklılara kötü muamele eden Amerikalı askerlerin elebaşısı olarak da bilinen Graner'i, askeri mahkeme 10 ayrı suçtan da suçlu buldu. Uzmanlar, Graner'in hakkındaki suçlamalar nedeniyle 17 buçuk yıl hapis cezasına çarptırılabileceğini belirtiyor. Amerikalı askerlerin Ebu Garib cezaevinde Iraklı mahkumlara uyguladıkları işkence ve kötü muamelenin fotoğrafları geçen yıl basına sızmış, fotoğraflar ve Washington yönetimi tüm dünyanın tepkisini toplamıştı. (aa)
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Tanıma - Tenfiz] Hedefefer5655676 
  • 20.08.2025 18:26
  • Anneye bakamamak 
  • 18.08.2025 21:37
  • Terör Örgütü Propagandası Suçu (TMK 7/2) ve Katalog Suç Niteliği : DMK 48 - A/5 VE CMK 100/3 değerlendirmesi 
  • 14.08.2025 15:01
  • Demirbaş + Ortak gider.. Hepsi aidatla karşılanıyor.. 
  • 05.08.2025 01:36
  • Tapu babamın adına, kira sözleşmesi benim adıma. Kiracı tahliye hk.? 
  • 01.08.2025 20:09


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 21/08/2025 01:12:04