Vakıflar içinde sözleşme ile oturduğum evi satmış |
sabanbkal |
Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden 2000 yılında kiraladığım evimi Eylül 2004’de bana hiçbir bilgi ve ihtar vermeden satmış. Benim, bu satışın usulüne uygun olup olmadığı konusunda bir bilgim yok. Bu satışın (kaynak göstererek ) usule uygun olup olmadığı, usule uygun ise ne kadar zamanda oturduğum evi tahliye etmem gerektiği, usule uygun değilse bu satışı nasıl iptal ettirebileceğim konusunda ya da tahliyem konusunda neler yapabileceğim hususunda yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar!
Adalet gereklidir |
Av.Tayfun Eyilik |
çerçevesinde dilediği gibi tasarrufta bulunabilme imkanı verir. kanunla veya sözleşme ile sınırlanmadıkça bu haklarını kullanır. Mülkiyet hakkını devretmekte (satmak) bunlardan biridir. Ayni hak olmaları nedeniyle de kısıtlama yok ise herhangi birinden izin onay almaları gerekmez. Hele kiracıdan hiç alması gerekmez.
Kiracılık sıfatınız kanunun yeni malike tanıdığı haklarla sınırlıdır. (kira sözleşmesini tapu sicilinie kaydettirmediyseniz) yeniden iktisap ve ihtiyaç nedeni ile tahliyenizi isteyebilir, bu konuda dava açabilir.
Satışın iptal edilmesi mal üzerinde veya satan kişiden bir hakkınız var ise mirasçı iseniz diğer yasal şartlar oluşmuş ise iptal edebilirsiniz. Yasalarda iki tür iptal davası öngörülmüştür.
birinci muvazaa nedeni ile Borçlar yasasında düzenlenen iptal davası, burada görünürdeki işlem ile taraflar arasındaki gerçek iradelerine ilişkin işlem arasında fark olması nedeni iledir. Bu davalar genellikle miras hukukunun konusunu oluşturmaktadır. Mİrastan mal kaçırmak için yapılan işlemlerin müeyyidesidir.
Diğeri ise icra iflas yasasında düzenlenen ve paralel olarak 6183 de düzenlenen tasarrufun iptali davasıdır. buradada borçlu birinin mallarını alacaklılarının zararına elden çıkartılmasının müeyyidesidir.
sizin bunlardan her hangi birine dahil olduğunuz söylenemez
vakıflarla ilgili olarak başka özel düsenleme varmı bilmiyorum
zaman insanları değil armutları olgunlaştırır. |
sabanbkal |
Şimdi vakıflar burayı istediği gibi tasarruf edebiliyor burada haklısınız. Ama bu yeri satarken ihale yapıp satıyor ve benim bu ihaleden haberim olmuyor. Devlet ihale kanununa göre öncelikle mülkiyette oturana öncelik verilmez mi? Hazine yerini işgal eden kullanıcılara bile bu hak tanınırken ve vakıfların yerlerini işgal edenleri dahi tahliye edemezken sözleşmeli olduğum halde tahliye edilmemim hukuksal bir zemini var mı?
Sizden bir ricam daha var. Tüm bu yasal zemin varsa ben en geç kaç ay burada oturabilirim.
teşekkür ediyorum herşey için.
saygılar!
Adalet gereklidir |