faktac |
1 ay önce 5 katlı 10 daireli bir binada bir ev kiraladım(10 daire de aynı şahsa ait)Binada 9 daire dolu.
Kontrat üzerinde yazan kira bedeli 370,000,000 TL(elden ödenecek).
İlk ay bu kirayı peşin ödedim. ev sahibi asansörün açılacağını, kapıcı olacağını söyleyerek 30,000,000 TL aidat bedelini de peşin aldı.
2. Ay geldi halen kapıcı yok ve asansör halen çalışmıyor henüz Yönetim toplantısı da yapılmış değil apartman yönetimi yok. Apartmanın bu ayki elektrik gideri 15,000,000 TL, başka hiçbir gideri olmadı.
Bu ayki kira bedelimi elden ödemeye gittiğimde ev sahibim verdiğim 370,000,000 TL yi kabul etmedi ve aidatla birlikte 400,000,000 TL istediğini yöneticinin kendisi olduğunu,istemiyorsak evi boşaltmamızı söyleyerek kira bedelini teslim almadı. Ben de aidatı ancak yönetim seçildiğinde makbuz karşılığında ödeyeceğimi söyledim.
Bu durumda bu ayki kiramı ödememiş oluyorum bunu kendisi almıyorsa nasıl bir yola başvurmalıyım ve yönetim toplantısı olmadan,karar defteri olmadan,gelir-gider bildirimi olmadan ev sahibinin(yani apartman sahibi) yönetici benim iddiasına karşı ne yapabilirim.
Unutmadan kira kontratının aslı elimde yok fotokopisi var bu problem teşkil eder mi?
Bu konuda cevaplarıyla yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
|