Sizce Kıyamet yaklaştı mı? |
mertfaruk |
Televizyonlarda gazetelerde devamlı bu konu konuşulur oldu son zamanlarda. Örneğin bir 10-15 sene önce bu olay konuşulmazdı. Ve kıyamet alametlerine bakacak olursak, kıyametin çok yaklaştığı düşünülüyor. Burda bir kitaptan okudum, çok detaylı yazılmış. www.harunyahya.org
|
alisinkay |
Kuranı kerimde evrenin 6 günde yaratıldığından bahseder.Big bang teorisine göre de ilk gün bizim yılımıza göre çok düşüktü.Ve her gün bir önceki günün yarısı kadar Dünya gününe göre ve evrenin yaşını buldular.Aşağı yukarı 16.5 milyar yaşında.6 gün hesabına vurduğumuzda da 16 milyar 750 milyon yıl çıkar.Evrenimiz baya yaşlı:)
Kıyametin çok yaklaştığına ve Ahir zamanı yaşadığımıza inanalardanım.Ama gene o saati yaklaştırmanın ve uzaklaştırmanın bizim elimizde olduğunu da dini bilgilerimden biliyorum.
Yerdekilerin ve göktekilerin sabrı kalmadığı zamandan önce kıyamet kopmaz.
Yaşanan olaylara bakın.En son Osetyadaki terör olayı.Artık sabırları ve sınırları zorlar duruma geldi.Ve bu olaylar devam ettikçe artık birilerinin dur demesi gerektiğini ikrar edeceğiz.Bu konu tamamen dini konular olduğu için o çerçevede tartışmak lazım.Lütfen Ben Allah'a inanmıyorum diyen arkadaşlarımız biraz sakin olsun.İslamiyet inancımıza göre o günü Allah'tan başka kimse bilmez.Bu durumda bilimsel öngörüler, yada itirazlar ne kadar mantıklı olur bilmiyorum.
Yapamam deme yapan senden iyi değildir |
Emrah Yavuzcan |
harun yahya, diğer adıyla adnan hoca...
sevgili alisinkay'a katılıyorum.
ama bana göre israil'in sebep olacağı bir savaş yakındır, bu da artık ne getitir bilemiyorum.
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin... |
alisinkay |
Ben İsraillilerin yıkımı kontrol eden bir savaş başlatacağına inanmıyorum.Çünkü 3 din içinde büyük önem taşıyan, filmlere konu olan ahit sandığı bulunamadı.Bu sandık Taludun yanındayken ona tabi oldular.Ve yahudilerin büyük bir kısmınında o sandığı taşıyacak mehdi'ye tabi olacağı görüşündeyim.Zaten o esnada ona tabi olmayan kalmayacak.Deccal konusu ve daha önce açtığım Yecüc ve Mecüc konuları da beraberinde değerlendirilmeli.Mescid-i Aksa'nın yakınlarında Hz İsa tarafından öldürülecek olan bir Deccal var ve Hz. İsa onu arayacak.Yahudilerde Süleyman Mabedini yeniden inşa etmek istiyor.Ama deccal sadece Müslümanlara değil,Yahudi ve Hristiyanlara da fitne sokacak.Yani bütün dinlerin düşmanı olan bir fitneden bahsediyoruz.Terör olayları beni şüphelendirmiyor değil.İslami terör diye, Hristiyan ve yahudi halkı Müslümanlardan nefret etmeye başladı.Filistindeki yahudi terörü diye Müslüman ve Hristiyan halk yahudilerden nefret etmeye başladı.Dünya bir kaosa doğru sürükleniyor.Türkiye Nereye Gidiyor başlıklı forum Türkiye ile birlikte aslında hemen hemen tüm ülkelerin başına gelenler.
Kaos ve Terör bir fitne oyuncağı.Bakın daha düne kadar Teröristlerle çatışma yşanırken ülkemizde bugün Masum insanları hedef alan terörist eylemler düzenleniyor.Eskiden de öyleydi ama artık bunu abarttılar.Tren raylarına döşenen bombalar bir fitne nedeni devletin o bölgeye yatırım yapmalarını engellemeye çalışıyorlar.Terör en büyük Fitne aracı ise,Deccal ahir zamanda çıkacaksa,Bugün çıkan bir fitne sadece çıktığı ülkeyi değil o çevrede yaşayan herkesi yakından ilgilendiriyor.O çevreye uzak olanları az çok ilgilendiriyorsa bizim artık düşünmemiz lazım.
Bir gece Yatağımdan hızlıca uyandım.Rüyamda bir silüet görmüştüm.Muhteşem bir sesle (çok yüksek) NE YAPIYORSUNUZ SİZ? diye sormuştu.Yatağımdan fırladım o zaman tatilde evdeydim.Annem yanıma gelinceye kadar, Yatağımda sallanıp sürekli.NE YAPIYORUZ BİZ diye tekrarladığımı hatırlıyorum.
Şimdi soruyorum.biz kendi elimizle NE YAPIYORUZ.Kuranı Kerimde Allah'ın zulüm etmediğinden bahseder.Biz zulmü kendi kendimize yapıyoruz.
Yapamam deme yapan senden iyi değildir |
Av.Ragıp Atay |
siz nelerden bahsediyorsunuz ya. Adnan hOcanın neler yaptığını mankenlerden dinledik. Dünya, açlık, terör, çevre kirliliği, katliam, soykırım vs. tehdidi altında.
Dünya, aids dahil hastalıkları nasıl yokederiz derdinde. Bilimadamları, evrenin sınırlarını zorluyor. Daha sayayım mı? Siz kıyamet yaklaştı mı? diye soruyorsunuz. Say ki yaklaştı ne olacak? Durduracak mısınız?
|
alisinkay |
Hiçbir şey.Bakın ibrahimg adlı arkadaşa forumda bahsettiklerinizi birazda kendiniz için düşünseniz nasıl olur?
Yapamam deme yapan senden iyi değildir |
Av.Ragıp Atay |
sayın alisinkay, arada fark var. kendiniz de kıyamet gününü Allah'tan başkasının bilemeyeceğini yazmışsınız.
Burada tüm forumları işgal etsek, kadir gecesinin hangi gece olduğu konusunda bir sonuca varabilir miyiz?
Toplumsal bir konunun tartışılması ile, yanıtını insanların bilmesinin ve yorum yapmasının dahi mümkün olmadığı sorunları, tartışmak birbirinden farklı.
|
alisinkay |
Değerli ragipatay,
haklısınız.Ama benim buradaki yazım genel olarak Dünyada nelerin olup bittiği bu da ahir zamanla ve Dinsel inanışlarla yakından ilgili.Kıyameti şu anda tüm dinler bekler durumda.Peygamber efendimizin bir sözü var.Kıyametin kopmakta olduğunu görseniz dahi, elinizde bir fidan varsa onu dikin.Bu fidanı ağaç sevgisi olarak kullanan çok kesim var,Hatta tema bile ama ben sadece onu algılamıyorum bu sözden.Peyamber Efendimiz diyor ki elinizdeki işi yarım bırakmayın.
Dinsel inanışlar sosyal hayatı etkiliyorsa, ki etkiliyor bu gündeme gelmeli.Örneğin Yurtdışından çok tanıdığım olduğu için bunu biliyorum.Hristiyanlarda şöyle bir inanış var.Hz İsa'nın gelmesi için mutlaka birtakım olaylar olmalı.7 filmini izlemişsinizdir.Bu olayları gerçekleştirmeye çalışıyorlar.Bu da Dünyada kaosa neden olan bir düşünce tarzı.Kaos örnekleri hepimizin karşı olduğu terör faaliyetleri ve katliamlar.Kıyamet yakın yada uzak onu ancak Allah bilir.Ama o inanış sosyal yapımızı ne kadar etkiliyor.Bu konu bizi ilgilendirmeli ve Dini İnanışların, İnancın bilimsel deneylerle isbatlanması zor olduğu için bu konu çerçevesinde olaya yaklaşmak istiyorum.Kıyamet alametleri nedir.Ne olacak.Yabancılar bu konulara bakıyor.Herkesin bir Armegoddonu var.Kimi topluca kuyrukluyıldız geçtiği zaman intihar ediyor.Kimi başkasını öldürüyor.Ve bu olayların tamamı Dünyada bir kaosa neden oluyor.Kaosun sonucu da Kıyametin ta kendisi.
Aslında bu konu sosyolojik bir konu değerli büyüğüm, Profilinizi incelemedim ama büyüğüm olduğunuzu tahmin ediyorum.
Yapamam deme yapan senden iyi değildir |