İsim Değişikliği |
anatolian |
Sevgili arkadaşlar, ben geçerli bir neden ve mazeretten dolayı ismimi değiştirmek istiyorum. DAnıştığım Avukat Nüfus idaresini dava edeceksin dedi. Ama diğer buna benzer soruları okuyunca farkına vardım, benim ismim yanlışlıkla yazılmış değil. Ailem istemiş, ama artık canıma tak etti değiştirmek istiyorum. Bunun için kendim dava açmayı başarabilirmiyim acaba? Avukat gerekiyormu ve ailemimi dava edeceğim yoksa direk ismimin değiştirilmesinimi talep edeceğim. Dava harcını asliye hukuka yatırdıktan sonra bir dilekçe yeterlimi. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
|
taus715 |
nüfus müdürlüğünü dava edeceksiniz.
|
biber1915 |
İsminizi değiştirmek için kural olarak önünüzde hiçbir engel yok.Dilekçenizde ya yanlış yazılan isminizin düzeltilmesini isteyeceksiniz yada yeni bir isim seçecek onun verilmesini mahkemeden isteyeceksiniz.Bu size kalmış bir şey.
Davayı Nüfus idaresine karşı açıcaksınız.
Dlekçenize nüfus idaresinden aldığınız nüfus tablosunu ve adli sicilden alacağınız sabıka kaydını ekleyin.Varsa başka delilleriniz onları da eklemeyi unutmayın.Dilekçenizi iki ,hatta üç adet çıkarın biri sizde kalsın,adet çıkarın,dava harcını vezneye yatırın ,posta pulunu ve tebligat zarflarını da (2 Adet)alın,mahkeme kalemine verin.İlk duruşmada tanıklarınız varsa onları da götürün.Mahkeme ilk duruşmada karar vermezse,örneğin sizin emniyetten aranılan kişilerden olup olmadığını öğrenmek için yazı yazılmasını isterse bu yazıyı elden takip edin böylece davayı hızlandırırısınız.
Avukat tutmak zorunda değilsiniz tabiki..Kendiniz de yürütebilirsiniz.
|
anatolian |
Biber1915 açıklayıcı yazınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
|
biber1915 |
1.Dava dilekçenizi yazınız.
(Dilekçede davalı olarak "Nüfus İdaresi" ni göstereceksiniz.Bu dilekçenin aynısından en azından bir tane daha çıkarın.Örneğin fotokopi çekin.Çünkü biri dosyada kalacak biri de nüfus idaresine teliğ edilecek.Bir tane daha fotokopi çekerseniz iyi olur ki bu da siz de kalır.)
2.Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi kalemine gidin,onlar dilekçenizin arkasına gerekli şeyleri yazarlar ve oradan da vezneye gidip,dava harçlarını ödeyiniz.
3.Dava dosyasını,3,5+3,5 yani 7 milyonluk posta pulunu ve tebligat zarfını alınız.
4.Nüfus İdaresinden nüfus kaydınızı ve adli sicilden alacağınız sabıka kaydını dosyaya eklemeyi unutmayınız.
Bir aksilik olmazsa ilk duruşmada karar verilir ama hakim sizin emniyet tarafından aranıp aranmadığınızı merak edebilir.Bunun da emniyetten sorulmasını isteyebilir.Böyle olursa, siz mahkemeden bu işi sizin kendinizin elden yapabileceğini (yani kağıdı sizin emniyete götürüp aldığınız cevabı dosyaya koyabileceğinizi ve dolayısıyla işleri hızlandırabileceğinizi) ve bunun için de mahkemenin size "elden takip yetkisi" verilmesini isteyin.
Hatta daha ilk başta dava dilekçenizin talep kısmına:
Emniyetçe aranan kişilerden olup/olmadığınızın anlaşılması için nüfus bilgileriniz esas alınarak emniyete müzekkere (yazı) yazılmasını isteyebilirsiniz ki bu daha iyi olur.O zaman 7 milyonluk posta puluna ek olarak 3 milyonluk posta pulu daha alın.
|