Hukuk eğitimi nereye gidiyor |
handas |
Ben 1983 yılında hukuk fakültesine girdim yanlış hatırlamıyorsam o tarihte marmara,istanbul,ankara ve 9 eylül hukuk fakültesi vardı yani 4 fakülte.Geçenlerde bir arkadaşın oğlu için hukuk fakültelerini incelerken tam 33 tane saydım bu korkunç bir rakam 83 yılından beri ne oldu bu ülkenin nüfusu yediye sekizemi katlandı.Bu kadar kısa süre içerisinde bu okullarda ders verecek nitelikli ve tecrübeli eğitimciler ne çabuk yetişti yoksa onları da yırt dışından ithalmi ediverdik.Her yıl binlerce hukukçu hukuk fakültelerinden mezun oluyor ortada belli sayıda bir dava potansiyeli varken hergün açılan yüzlerce büro nereden iş bulacak.Eninde sonunda birbirleriyle amansız bir rekabete girecek,meslek onuruna yakışmayan eylemlerde bulunmayacaklarmı hatta bulunmaya başlamadılarmı?Sizler ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama mesleğin geleceği bana hiç te iç açıcı görünmüyor.
|
Emrah Yavuzcan |
Türkiye'deki hukuk fakültelerinin çoğu özel üniversitelere bağlı... Artı olarak Dünya'da şu anda görev yapan hukukçulardan daha fazlası, şu anda üniversitelerde öğrenci. Çabuk gelişiyor galiba:)
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin... |
Kaan V. |
Buna rağmen her sene muhakkak yeni hukuk fakülteleri açılıyor.Madah birşey sanki.Hukuk eğitimi verecek insanların sayısı da bir o kadar az.İleri de çok büyük bir dejenerasyon olacağı kesin bunu şimdiden farketmemek mümkün değil.
www.hukuki.net |
Emrah Yavuzcan |
Diğerlerine katılıyorum ama hukuk fakültelerindeki öğrenciler = hukuk eğitimi verecek olanlar olacak...
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin... |
serkan cabbar |
Avukatlık sınavı getirilmesinin de nedeni mantar gibi türeyen bu hukuk fakülteleridir. İnsanları büyük umutlarla hukuk fakültelerine gönderen ailelere yazık herşeyden önce. Bu ülkede sorunları kaynağında çözmek yerine daha sonra çözüm arayan zihniyet terkedilmelidir.
Çözüm hukuk fakültesi mezunlarını sınava tabi tutup avukat yapmak değil,fakülte sayısını azaltıp eğitimde kaliteyi yükseltmektir. Hukuk fakültesi gibi çok meşakatli ve zor bir eğitimden sonra birde sınav getirmek bu soruna ancak geçiçi bir çözüm sağlar. Başımıza ne geldiyse bu geçici çözümlerden ve suni gündemlerden gelmedi mi?
Devamı gelecek.......
serkan52 |