Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Nafakanın düşürülmesi talebi.
someday Merhaba, Halen ödediğim nafaka miktarının düşürülmesi talebiyle dava açtım. Gerekçelerimin neler olduğunu bu forumda 11.08.2004 tarihli "Yoksa Dimyat'a pirince giderken durumu mu?!! " topiğinde açıkladım ama sanırım biraz uzun olduğu için yanıt veren çıkmadı. Benim sorum; nafaka miktarı düşürülsün diye açtığım davada "senin bu gelirle nafakayı azaltman değil artırman gerekir" diyen bir sonuç çıkar mı? Şimdiden teşekkür ederim.
ZERRİN YEŞİLOĞLU Staj yaptığım avkutım bana ilk öğrettiği şey aile hukukunda hakim kadından yanadır.İş davalarında işçiden yanadır.5 yıllık avukatlık hayatımda bunu gördüm. Sizin konuya gelince aslında iştirak nafakası kelime anlamı katılım nafakasıdır.Yani müşterek çocuğunuzun tüm ihtiyaçlarını siz karşılamak zorunda değilsiniz Siz sadece bir katkıda bulunacaksınız.Hakim katkı oranınızı araştırırken sizin ve ayrıldığınız eşinizin ekonomik durumu ile çocuğunuzun ihtiyaçlarını araştıracaktır.Mesajınızdan anladığım kadarı ile ayrıldığınız eşiniz de çalışıyor maaşı ve mal varlığı da vardır.Hakimin dikkatini ,iştirak nafakasının tamamından sorumlu olmadığınız,konusuna çekmelisiniz. Ayrıca pirince giderken evdeki bulgurdan olmazsınız açtığınız davada hakim ne talep etmişseniz ona karar verir yani nafakanın arttırılmasına karar vermez.Ancak talebinizi yerinde bulmazsa davayı reddeder. Size iyi şanslar. Z.Y.
someday Sayın Zerrin Yeşiloğlu, Açıklamalarınız, öneriniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim. Saygılarımla.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 08:58:18