Görevde yülselme yönetmeliği |
wolfff |
Bildiğiniz üzere Kamu Kurumlarında çalışan personel için Görevde Yükselme Yönetmeliği çıkarılmıştı. benim sorunum Kurumumda teknisyen olarak çalışırken bir üst okulu bitirerek (2000 yılında)mühendis kadrrosunun tarafıma tahsis edilmesini istemem ve bu yönetmelik gereği bana olumsuz yanıt verilmesi. ancak bende yaklaşık bir yıl (2001 de)sonra aynı istemle başvuran aynı kurumda çalıştığım mesai arkadaşlarım kadrolarını (2002 yılında) aldılar. Benim bunu emsal olarak göstermem konusunda ise yönetmeliğe aykırı olarak bu kişilere sınav ve eğitime tabi tutulmadan kadro verildiği ancak benim bunları emsal olarak gösteremiyeceğimi, yönetmeliğin geçerli olduğunu söylediler. benim sorum bu konuda dava açar isem kadro tahsisi yapılırmı veya bana bu haksızlığı yapanlar hakkıda tazminat davası açabilmem için ne yapmam gerektiğidir. Konuya cevaplarınızı bekliyorum[url="pop_download.asp?mode=Edit&dir=wolfff&file=12"] [/url]
sevgiler kılıç |
Av.Ali Osman Özdilek |
Merhaba,
Bu konuda elbette dava acabilirsiniz.Yalniz sorun su ki:idareye yaptiginiz basvurunun cevabini aldiktan sonra idari yargida idarenin kararina karsi dava acabilmeniz icin bazi surelerin gozetilmesi gerekiyor.Idareye basvurduktan itibaren 60 gun icinde hic cevap gelmemisse bu surenin bitiminden itibaren 60 gun icinde veya cevabin size teblig edildigi gunden itibaren 60 gun icerisinde bu karara karsi idare mahkemesinde dava acmak gerekmektedir.Yazdiklariniza gore bu sureler kacmis gibi gorunuyor.Sizin basvurunuzun icerigini ve tarihini ve idarenin cevabinin icerigin ve tarihini gonderebilirseniz durumu daha saglikli degerlendirebiliriz.
Ikinci mesele ise tazminat davasi acip acamayacaginiz meselesidir.Idareye karsi acilacak bir tazminat davasını ıse Idarı Yargılama Usulu Kanununun 13.maddesı duzenlıyor.Buna gore:
Doğrudan doğruya tam yargı davası açılması:
Madde 13 - 1. İdari eylemlerden hakları ihlal edilmiş olanların idari dava
açmadan önce, bu eylemleri yazılı bildirim üzerine veya başka süretle öğrendik-
leri tarihten itibaren bir yıl ve her halde eylem tarihinden itibaren beş yıl
içinde ilgili idareye başvurarak haklarının yerine getirilmesini istemeleri ge-
reklidir. Bu isteklerin kısmen veya tamamen reddi halinde, bu konudaki işlemin
tebliğini izleyen günden itibaren veya istek hakkında altmış gün içinde cevap
verilmediği takdirde bu sürenin bittiği tarihten itibaren, dava süresi içinde
dava açılabilir.
Yani idarenin bir eylemi veya eylemsizligi sebebiyle bir zarar ugranilmissa bu zararlar yukaridaki sureler icerisinde istenebilir.Burada aradaki maas farkini bir zarar olarak one surup dava acmak mumkun (zorlama bir yorum olsa da) ama yukaridaki surelerle sinirli olarak.
Umarim bir olcude yardimci olmustur.
Saygilarimla,
Av.Ali Osman Ozdilek
|
wolfff |
Yeterli bilgiye ulaşmış bulunuyorum teşekkür ederim. ben şu anda kurumuma şubat ayında verdiğim dilekçenin(durumun düzeltilmesi için) cevabını bekliyorum.tekrar teşekkür ederim.
sevgiler kılıç |