1 çocuk ve 8 aylık hamileyim eşim boşanmak istiyor |
zeynobahar |
Öncelikle herkese sağlıklı huzurlu günler dilerim. Kardeşim ev hanımı olduğu için onun sorununu ben aktarmak istiyorum sizlere:
6 senelik evliyim, 5 yaşında bir kızım ve 8 aylık da hamileyim. Eşimle ilk seneler çok iyiydik. Ne zamanki ailesinin oturduğu semte taşındık kavga gürültü gitmeye başladık. İlgisizlik ve tartışma anlarında sessizliği evlendiğimiz günden beri vardı. Meğerse uyuşmuş bir şekilde durmasının nedeni sigarasına karıştırdığı bir maddeymiş.. Ve o bunu çocukluğundan beri kullanıyormuş. Benim de dırdırım olmuştur elbette ama hep ilgisizliği yüzünden. Maddi durumu iyi değil ekmek makarna yedik dayandım ama artık birini seviyorum diyor. Ve ayrılmak istiyorum diyor. Ve 1 kızım var ve 8 aylık da hamileyim. Bu büyük bir yanlıştı ikinci çocuk ama o zaman bir çocuğumuz daha olsun demişti. Her ne kadar kavga da etsek bunu istemişti. Şimdi birisi var, seni sevmiyorum, seni domuz gibi görüyorum, çocuk doğsun bir an önce ayrılacağım senden. Benden ayrılmak zorundasın ve birçok hakaret, kötü sözler. Hergünüm ağlamakla geçiyor.
Ve dayanamayacağımı anladım.
Bu durumda en azından evi kızının üzerine yap diyorum. "O dedemden kaldı asla vermem, nafakayla geçineceksin diyor"
Bu durumda ben ne yapabilirim.
1- 5 yaşındaki kızımı almaya kalkarsa ne yaparım. Gerçi alacağını sanmıyorum ama sizce benden kızımı alabilir mi. (Sigaraya karıştırılan birşey de kullanıyor o açıdan kurtarabilir miyim)
2- Peki dededen kalan evi kanunen çocuğumun üzerine alabilir miyim onların geleceği için. Nafaka ne kadar alabilirim?
3- Ve ben ayrılmak istemezsem kaç sene zorunlu benimle evli kalmak zoruda kalır..
4- Çocuklarımı garantiye almamın bir yolu yok mu?
ALLAH'ım kardeşimin ve çocukları hakkında en hayırlısını nasipeyler inşallah.
|
zeynobahar |
Avukat arkadaşlar kaç gündür belki bir cevap gelir diyerek bekliyorum ama ne ses ne seda...
Sanırım çok zor bir problemle karşı karşıyayız ne dersiniz.
Eğer cevap yazarsanız gerçekten çok sevineceğiz...
Saygılarımla..
|
violetta |
öncelikle avukat deilim ama hukuk öğrencisiyim. ancak sizi temin ederimki sigaraya karıştırılan uyuşturucu madde yüzünden çocukların velayetini alması çok ama çok zor. olanaksız! bu konuda merak etmeyin.
nafaka miktarı mahkemede belli olur. eşinizin kazancı yaptığı harcamalar vs. gözönüne alınarak sizin ve özellikle çocuklarınızın geçimi için en uygun miktar belirlenir. ev meselesinde; evin ddesinden miras kalması bir kriter değil. emin değilim ama yine bunu hakim belirler. mesela o ev olmadan sizin ve çocuklarınızın yaşamı çok zorlanacaksa evin size kalması muhtemel.
siz ayrılmak isyemezseniz belirli bikaç sene sizinle evli kalma zorunluluğu yok. hakim ya boşar, ya boşamaz ya da geçici ayrılık kararı verir. geçici ayrılık çiftlerin yanılmıyorsam en az 6ay birbiriyle görüşmemesidir. bu çiftlerin düşünüp evliliği kurtarmaları için verilir genelde.
en merak etmemeniz gereken konu bu iyi bir aile avukatıyla, çocuklarınız garanti altına alınır. mahkeme onları ortada bırakmaz.
bence hayırlı olan evli kalmanız değil. boşanıp sizinde rahata kavuşmanızdır. ama yinede hayırlısı olsun.
aslında avukat olsaydım bu davayı almak isterdim. olayı tek taraftan dinlemiş olsamda size inanıyorum, eşinize çok sinir oldum!!
homo homini iupus |
commodore1tr |
Sayın zeynobahar ;
Bende avukat değilim hukuk öğrenciside değilim ama yazınızı hiç okumadım okusam kesin bir şeyler yazma ihtiyacı duyardım şimdiki gibi...
Sayın violetta hukuk öğrencisi olarak yazmış ancak atnladığınız bir husus var hemde çok önemli bir husus demişki 'ancak sizi temin ederimki sigaraya karıştırılan uyuşturucu madde yüzünden çocukların velayetini alması çok ama çok zor. olanaksız! bu konuda merak etmeyin.' çok doğru muhtemelen kocanız ya esrar sarıyor yada mariuhanna bunların her ikiside insanı uyuşmuş hale getirir bundan dolayıda velayet alma şansı olmaz oda doğru ama bunun ispatı gerekmektedir nasıl ispat edileceğine dair bir bilgi ortada gözük müyor ? Kaldıki dahada önemli bir nokta bu maddeleri bulundurmak satmak kullanmak çok ciddi anlamda suç teşkil etmektedir. Bırakın velayeti almayı hapse girme durumuyla karşıkarşıya kalacak büyük bir olasılıkla girecek vede tedavi ye zorlanacaktır. Bu hususu çok ciddi olarak düşünmenizde yarar var yani sizi boşayayım derken hapse girebilir...
Evin dedesinden kalmış olması nasıl kriter değil anlayamadım evlilik öncesi mallar paylaşıma girer diye bir madde ben hatırlamıyorum tabi bu konudaki kesin kararı avukat arkadaşlarımız biliyordur ama evlilik öncesi edinimlerin paylaşılması yok biliyorum. Tabiiki hakim nafakave boşanmaşartı olarak böyle bir kararverirse iş değişir. Beyefendi buyurmuş ya nafakayla yetineceksin diye ne ile yetineceğinize hakim karar verecektir .
Dava açtığı gün çocuklar için nafaka isteyebilirsiniz bildiğim kadarıyla ve eğer siz boşanmak istemiyorsanız bu dava çok amaçok uzayabilir. Ama anlaşmalı boşanma yapmanızda bu vakitten sonra yarar var gözüküyor çünkü hiç bir aklıbaşında insan çocuklarının annesine domuz gibi görüyorum demez diyemez...
Aslındaşeytan diyor ki ihbar et şunu uyuşturucudan o hapiste sen evde paşa paşa yaşayın gidin...
Şakabir yana bu değerli siteden fikir almayanında mutlaka bir avukattan destek almanızda yarar var..
Saygı ve sevgilerimle...
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum |
Av.Feyz Pazarbaşı |
Boşanma, nafaka, mal paylaşımı konularının dışında Maddi ve manevi tazminat talep etme hakkınız da vardır. Sayın commodoretr 'ın söylediği gibi konu iyi etüd edilmesi gereken bir konu olup avukatınıza danışmanızda fayda vardır.
Saygılarımla.
https://www.hukuki.net |
bazz |
CEVAP1)Öncelile çocuğu vermede takdir hakimindir.Ama çocuğun henüz 5 yaşında yani ufak olması ve anne sevgisine olan muhtaçlığı dolyısıyladir ki büyük ihtimalle size bırakılır.Ama sizin çocuğa bakabilecek durumda olmanız da gerekir.Ayrıca babasının kullandığı şayet gerçek anlamda uyuşturucuysa bu ispatlandığı anda baba-çocuk görüşmesini de etkilemiş olursunuz bence.
CEVAP2)Kocanızın dedesinden kalanevi bence alamazsınız.Çünkü miras yoluyla yaptığı bu kazanım emin olmamakla birlikte bence onun kişisel malıdır.Yani mal rejimi gereği aksi kararlaştırılmadıkça mal kocanındır.
NAFAKA:Normalde bunun miktarı taraflarca belirlenir.Ama hakimin yine bu konuda takdir yetkisi vardır elbette.Ben bundan çok kocandan neler alabilirsin ondan bahsedeyim.
1)Boşanma davasının açılmasından sonuçlanmasına kadar geçen sürede TEDBİR NAFAKASI alırsın.
2)Boşanma dolayısıyla uğradığın maddi ve manevi zararları için ayrı ayrı tazminat alabilirsin.Bu durumda bunları kesin alırsın.Üstelik maddi tazminatın senin bir gelir kaynağın olarak sürekli olmasını sağlayabilirsin.
3)Boşanma dolayısıyla bi yoksulluk durumu sende oluşacak olursa bunun için YOKSULLUK NAFAKASI alabilirsin.
4)Çocuğun ergin oluncaya kadar ona İŞTİRAK NAFAKASI alabilirsin.
5)Ergin olduktan sonra da eğitimi için YARDIM NAFAKASI alabilirsin.
CEVAP3)Sana davasını açtıktan sonra sen istemedin ve bu nedenle diyelim bi sonuç alınamadı.Böyle bir durumda karar kesinleştiği andan itibaren 3 yıl geçtikten sonra hayla kocan seninle yeniden ortak hayatı kuramamışsa onun isteğiyle boşanmaya karar verilebilir.
CEVAP4)Yukarıdasaydıklarım içinde cevabını bulabilirsin
bazz |