danıştay kararı ve imarbankası |
alicetin42 |
Danıştayın aldığı en son karara göre imarbankasından
HAZİNE BONOSU alan mağdurlar TSM 'yani kamuya dava açamıyor (anladığım kadarıyla) peki biz bonozedeler hakkımızı nerede arayacağız? direkt AİHM 'ye başvurulabilirmi?bu haksızlığı ve adaletsizliğe önder olcak hukukçu yokmu? bizim hakkımızı arasın ne gerekirse yapalım Ali ÇETİN
ne yapacağım |
Av.Fırat Bayındır |
sayın çetin,
6 Temmuz tarihli sorunuza bir cevap vermiştik eğer okuduysanız ve dedik ki bu davalar süreye tabidir,umarım dava açma sürenizi kaçırmadınız ve bir avukata danışmanızı önerdik, acaba bunu yaptınız mı?
Danıştay'ın sizin bahsettiğiniz anlamda bir karar verdiğinden bizim haberimiz yok.Eğer böyle bir karar versa lütfen bize de açıklayın.
Konu ile ilgili mağdurlar idare mahkemelerinde AYLAR ÖNCE DAVALAR AÇTILAR-TELEVİZYONLARDA HABERLERE KONU OLDU-MAĞDURLAR DERNEK BİLE KURDULAR.YAZILI BASINDA MAĞDURLARIN NE YAPMALARI GEREKTİĞİ KONUSUNDA TEMMUZ 2003 TARİHİNDEN İTİBAREN BİR ÇOK HABER VE BİLGİ VERİLDİ. Bunlardan hiç heberiniz olmadı mı acaba.
3 Temmuz 2003 tarihinde İmar Bankasına el konuldu. bu tarihten itibaren 1 yıl içinde idareye başvurarak BDDK-TMSF-SPK-Hazine Müsteşarlığına dava açarak alacağınızın tahsilini istemeniz gerekiyordu.Bu durumda 3 temmuz 2004 itibariyle kanımca dava açma süreniz dolmuştur.
AİHM ne doğrudan dava açmanız da söz konusu değildir.Bunun içim Türkiyede açtığınız davanızın reddeilmesi ve bu red kararının kesin hüküm halini almasından sonra başvurulacak bir yoldur.
ceteris paribus |
seyfu |
Danıştayın en son almış olduğu karar(son 1 ay içinde bonodan mevduata dönen hesapların ödenmemesini içeren kanunun iptal edilmesi). Bu kapsama off-shore dan 1son 1 ay içinde dönenler girermi, bilgi alabilirsem çok sevinirim. Teşekkürler.
|