Iki haklı ihtar nedeniyle tahliye |
kiracısorunu |
Merhaba,
Kiracım iş yeri olarak kullandığı bana ait mülkün kira ödemesini 3 gün geciktirdi. Ben de noterden yazı gönderdim. Tahliye için kanunen iki kere bunun yaşanması gerekiyor. Ancak karşılıklı imzaladığımız KİRA SÖZLEŞMESİ HUSUSİ ŞARTLARInda "kira bedellerinden herhangi birinin zamanında ödenmemesinin tahliye nedeni olduğu" maddesi var. Ben bu maddeye dayanarak tahliye davası açabilir miyim??? Kaç gün içinde açmam gerekir? Lütfen konuyu iyi bilenler yanıtlasın.. Teşekkürler.. |
lates |
Konuyu hiç bilmem ama 3 gün gecikme için tahliye davası açmayı düşünüyorsanız size de diyecek hiç bir şey kalmıyor bence. Hangi dünyada yaşıyoruz. Kanunen zaten son ödeme tarihi itibarı ile senetlerde 3 iş günü süresi vardır. Kiralarda uygulanıyormu bilinmez ama ne diyelim insanın başı sıkışmaya görsün kapının önünde buluverir desenize kendini.
|
zeray |
bencede 3 gün gecikmeden dolayı eğer tahliye davası açmayı düşünüyorsanız çok ayıp ediyorsunuz.
bu memlekette hiç insanlık kalmadı mı?
kim |
tözer |
sayın avukat zeray
adam sizin gibi hukukçulardan akıl soruyor. işin hukuki boyutunu anlatsanıza.
zaten bu sitede 3-5 kişiden başka sorulara cevap veren yok.
artık ben başlayacam cevap vermeye
kardeşim kiracı sorunu,
bizim de böyle bir kiracımız var adam her ay aksatıyor kirasını
aslında adamı yaka paça dışarı atmak lazım iki haklı ihtar da neymiş
bir defa bile ödememesi yetmez mi ne biçim kanun bu. iki ihtarsa iki ihtar at adamı dışarı kardeşim
bjk |
?ekip |
Ey hukukçular size ne diyeyim ben de şaşırdım. Bir yargıç olarak kira kontratı görmediğinizi bile düşünmeye başladım. İster kızın ister kızmayın ama Tözer gibilere dahi cevap fırsatı veriyorsunuz ve kontratta yazan EN GEÇ lafını dahi hatırlamıyorsunuz öyle mi? Artık mahkememde neden sadece kafa salladığınızı anlamaya başladım...
|
commodore1tr |
Sayın Kiracı sorunu;
Her ne kadar avukat olmasamda yazdığınız sorunun iki boyutu olduğunu düşünüyorum , siz sadece tekine yanıt istemişsiniz ama ben ikisi hakkındada düşüncelerimi fikrimi yazmak istiyorum.
Karşılıklı imza altına aldığınız kontratın bir başlangıç tarihi olması gerekir. Ayrıca yine kontratınızda kiracının aylık kirasının her ayın kaçına kadar ödemesi gerektiğinida belirtmiş olmanız gerekir yani 'kiralayan her ayın en geç 5 ine (karşılıklı anlaşılan tarih ) kira bedelini imza karşılığı elden (veya belirtilecek bankaya ve/veya posta havalesi ile adrese) teslim edecektir '
İşte bu madde tarafları karşılıklı olarak bağlayan bir unsurdur. Kiracı bu süre içerisinde kirasını yatırmaz ise kiralıyan kontrat süresi içersinde olmak zorunluluğu ile ( yani 1 senelik kontrat sa o dönem içerisinde olma zorunluluğu var; ayrı dönemler iki ihtar sayılmaz) noter aracılığı ile ihtarname göndermesi gereklidir.Bu iki ayrı ayı ama aynı kontrat dönemini kapsayan noter ihtarnemesinde kiracınıza kirasını ödemesi için süre ve bir banka hesap numarası vermenizde yarar vardır. Kiracı ihtarnama süresi içerisinde kirasını ödese bile sizin tahliye davası açma hakkınız saklıdır. Tahliye davasının neticesini bağımsız türk mahkemeleri verir bize yorum yapmak yakışmaz..
Hukuki olarak izlenecek presudurun bu olduğunu biliyorum ancak sayın lates ile sayın zeray ada katılmamak mümkün değil işin insani ve etik boyutu olarak.. Geçtiğimiz şu zor ekonomik şartlarda belirli bir gecikmeyi tolere etmemizin gerektiğini düşünüyorum neticede kiranız ödeniyor kaçtane kira ödemeden 'işgalci' gibi kiracı olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Bence mahkemeleri gereksiz yere uğraştıracağınıza (hakim hukuki zorunluluk nedeni ile tahliye kararı verse bile içinden sizi kınayacağını bilin ) kiracınızla konuşarak busorunu çözmeyi deneyin..
Unutmayın kurallarda var diye tamamen haksız kurallarda yok diye haklı olmak ayrı şeydir etik ayrı, karşılıklı sevgi saygı ve anlayış çözümünüze yeterlidir.
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum |
?LKEL |
Bravo sayın commodore ...
Hukukçu değilim diyorsunuz ama sitedeki hukukçulardan daha fazla yazıyorsunuz. Üstelik doğru yazıyorsunuz.
Sayın tözer i de bu açıdan haklı buluyorum. Şekip beye de haksızssınız demek isterdim ama malesef o da haklı.
Ne diyelim, bir ülkede hukukçular susarsa gayrımeşru konuşur...
|