Hukuki.NET


03/08/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
GSM OPERATÖRLERİ, HAKLARIMIZ ve ÖNERİM
necocum Bundan yıllar önce,1994 te Telsim hatlı bir telefon almış vey yaklaşık 63 Milyon vermiştim. O zaman 1.700 $ civarı falandı.... Yarısı hat bedeli,yarısı makine bedeli idi.... Bir yıl sonra telsim kapandı, Turkcell hat aldım, yine aynı para... Yıllarca çok yüksek görüşme ücretleri,o zamanın koşullarına göre yüksek sabit ücretler hep bu GSM Operatörlerinin cebine gitti... Katrilyonlarca lira,milyarlarca $ sonraki yargı kararına rağmen geri alınamadı... Ve derken REKABET denen bir kavram devreye girdi... Şimdi ise ARIA, AYCELL ,TELSİM ve TURKCELL de bir rekabet var. Biz tüketicilerin lehine bir şeyler oluyor. Ortada birbirinden farklı ve cazip tarifeler var... İnsanlar birinden diğerine kolayca geçmiyorlar,geçemiyorlar çünkü farklı operatörler arasında görüşme pahalı.. Şimdi bir (veya birden fazla) GSM operatörü eski (diğer operatörün kullandığınız) numaranıza yapılan aramalara yönlendirmesinden ücret almayacağını duyuruyor. Benim ilk önerim, bu farklı operatörlerin seçeneklerinin olumlu/olumsuz yönlerini ortaya çıkaracak bir çalışmanın yapılması.. (örnek ayda 35 dakika sabit numara, 40 dakika aynı şebeke ve 25 dakika farklı şebeke araması yapan birinin aynı şartlarda,farklı operatörlerde ne ödeyeceğini ucuz ve farklı olduğunu iddia eden bir operatör yada kişinin bizlere sunması) Ben bunu bu GSM operatörlerinin ilgili linklerinden talep edeceğim. Bunların yaptığı reklamların yıllık tutarını tahmin bile edemeyiz, konuşma tutarlarımıza yansıttıkları ise aşikar. Tek yapacağımız,bilinçli davranışlarla pazar paylarını tehdit etmek,onları lehimize uygulamalara zorlamak.. Bu rekabet şartlarında buna mecburlar.. Baksanıza durup durup,lehimize ne güzel kolaylıklar sağlıyorlar... Bunlar yıllar öncede yokmuydu? Bir diğer konu ise; Telefonlarımıza gelen farklı firmaların indirim,faaliyet vs ile ilgili gelen mesajları... Bu operatörler,bu firma ve bankalardan bu hizmeti vermek için yüzbinlerce $ alıyorlardır. Bence bu mesajları telefonumuza gönderebilmeleri için bize de bir şeyler ödemeliler.. Ya mesaj gönderme hakkı bedeli olarak, gönderdikleri her bir mesaj için bir indirim oranı (örnek aylık fatura bedeli üzerinden %3-5 ) veya mesaj başına sembolik te olsa bir ücreti tutardan düşmeleri Böyle bir hakkımız olabilir veya olmalı diye düşünüyorum.... Bu arada sabit ücretleri de hala ödemediler.Kimse de alamıyor.
?ekip Tüketici hakları yönünden Çok güzel önerilerde bulunmuşsunuz. Mukayese projenizi ise merakla bekliyorum. Gerçekten o yıllarda yüksek rakam ile telefon alırken, bunlara dair bedellerin İngiltere'de bedelsiz olduğu hatta telefon hattının yanında telefonun ücretsiz olarak verildiğini gıpta ile takip ediyorduk. Sanırım yakında ülkemizde de bu durum yaşanacaktır. Gönderilen mesajlar reklam mahiyetinde olduğuna göre ve tıpkı TV reklamları gibi kuruluşu sponse ettiğine göre ve bu kuruluşlar çeşitli avantajlarla karşımıza çıktığına göre sanırım tüketicinin de bundan yarar sağlaması gerekir. Tabi bu yararı yukarıda anlattığınız yararlardan biri de olabilir.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Tapu babamın adına, kira sözleşmesi benim adıma. Kiracı tahliye hk.? 
  • 01.08.2025 20:09
  • [Ticari krediler] see this here sky kingdom aviation 
  • 01.08.2025 19:42
  • [Kredi notu] check it out sky kingdom aviation 
  • 01.08.2025 19:36
  • you could try here sky kingdom aviation 
  • 01.08.2025 19:20
  • [Bankalar hukuku] read this article sky kingdom aviation 
  • 01.08.2025 19:11


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/08/2025 10:53:45