Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Boşanma, terk, güvensizlik
apollocosmos Merhabalar 4.5 yıllık evli bir erkeğim. 3 yaşında bir kızım var. Eşim ile ailevi problemler nedeni ile şiddetli geçimsizlik yaşıyorum. Aileleri bir dönem uzak tutabildik ama bir süre sonra eski olaylar açıldı. En son eşim ziynet eşyaları ile evi terk etti. Evimiz kira idi. oturduk konuştuk. Tamam ayrılalım dendi ama ailesi devreye girerek bir türlü ortak bir karara varamadık. Yaklaşık 6 aydır problemlerimiz var ve 2 aydır çok şiddetli olarak devam etmekte idi. Kültür farklılığı, sosyal çevre ve örf adet farklılığı gibi etkenler sebebi ile ayrılmak istiyorum Bana göre hoş olmayan her şey onların adeti oluyor. Babasının evinde şu an. Maddi durumları çok iyi değil. Evlerini bile daha yeni aldılar o da babaanne yardım etti. babası geçici, mevsimlik işte çalışıyor ve bir oğullarının sorumsuz davranışları sebebii ile emekli olan babasının Kredi kartı ve emekli aylık kartı dahi onda duruyor. Sadece okusun diye bunu yapıyorlar imiş. Artı kayın peder içki içiyor. Hem ayrılmak hem de kızımı almak istiyorum Ben de erkeğim benimde ihtiyaçlarım var. Gelmeyeceği belli olduğu için annemin yanına gitmek zorunda kaldım. Ne yapmam gerekiyor. Lütfen yardımcı olun.
Av.Duygu Tekay Tersten başlayım. Ne yapmam gerekiyor demişsiniz. 1- boşanma davası acabilirsiniz. 2- evine geri dön diye ihtarname cekebilrisiniz 3-herşeyi unutup eşiniz ve cocugunuzla kaldıgınzı yerden devam edebilrisiniz. ihtimalleri incelersek 1-Boşanma Davası Açabilrisniz; kural olarak evi terk eden eş kusurludur. Ancak sizin tavır ve yaşam şeklinizde bır takım hatalar nedeniyle eşiniz terk etmiş ise kusurun sizde olduğu düşünülür. Siz gerçekten kusursuz iseniz evlilik birliğinin temelden sarsıldığı gerekçesi ile bahsettiğiniz kültürel ve yaşamsal farklılıkları ispat yolunu secebılırsınız. Eşinizin terk ettiği tarihten sonra ailenizin yanına taşınmanız anlattıklarınız değerlendirildiğinde önemli değil. Bir başka alternatif anlaşmalı boşanmadır. 2-Evliliğinize herşeye ragmen devam etmek ıstıyorsanız; eşinizin evi terk etme gerekçelerini ortadan kaldıracak şekilde önlemleri alıp eşinizi eve çagırmanız gerekir 3-Herşeye ragmen evliliğime devam etmek ıstıyorum derseniz eğer; eşinizin tüm kusurları affetme tarihinden itibaren ortadan kalkacaktır. İlerleyen zamanlarda yeniden boşanabilmek için bu tarihten önceki kusura ilişkin olgulara dayanamazsınız.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:05:51