milas |
1. TSK emeklisi personelim. 09 Eylül 1963 doğumluyum. 01 Eylül 1980 yılında sınıf okuluna başladım. 30 Ağustos 1981 yılında mezun olarak göreve başladım ve 28 Nisan 2005 tarihinde kendi isteğimle emekliye ayrıldım ve Emekli Sandığınca 29 Yıl 7 ay üzerinden emekli edildim.
2. Biz sınıf okulunda iken 18 yaşında olanların Emekli Sandığına kesintileri oldu benden ve benim durumumda olan arkadaşlardan 30 Ağustos 1981 tarihi itibariyle 18 yaşından gün alamadığımız için ilgiler tarafından kazai rüşt kararı almamız istendi ve 09 Şubat 1981 tarihinde mahkemeden kazai rüşt kararı alarak okuluma teslim ettim.
3. Aynı durumda 20 Eylül 1963 doğumlu olan bir arkadaşım Emekli Sandığınca 30 yıl 7 ay üzerinden emekli edilirken ben ise 29 yıl 7 ay üzerinden emekli edildim. Arkadaşımın ve benim bütün görevlerimiz yurt içinde ( Ohal Yok, Kıbrıs görevi yok). Yapılan bu uygulamadan birisi yanlış, Emekli Sandığının benim ile ilgili emeklilik hesaplaması doğrumudur? Nasıl hareket etmeliyim. Saygılar sunar şimdiden teşekkür ederim.
|