 |
03/05/2025 Eski forum arşivi bölümü
Hukuksal Tartışmalar
Dini nikahlı eşe verilen mülklerin durumu |
nyigit |
babam annemle ikinci evliliğini yapmış, ilk eşinden altı çocuğu benim annemden de dört çocuğu var , diğer eşiyle de 37 sene hiç görüşmemişler babam 2006 yılında vefat etti, 2005 senesinde boşanmak için dava açtığında 37 senelik ayrılığa rağmen 3 sene süre tanındı hakim tarafından, boşanma gerçekleşmeyince babam da tapusu kendi üstüne olan evin yarı hissesini anneme belediye bedeli üzerinden 3.000 ytl ye sattı. Bir de sattığı bir arsaya karşılık olarak aldığı agustos 2006 vadeli senedi arkasını cirolayarak anneme verdi. Babamın vefatından sonra annem evin kendine düşen hissesini 15.000 ytl ye başkasına sattı. Annemin elindeki senedi de kan bağımızın olmadığı birisi tahsil için bankaya verdi. Babamın ilk eşinden olan çocukları tereke davası açmışlar. Bu süreçte annemin yaptığı satış iptal edilebilir mi? veya senede el konulabilir mi? Bu arada sitede tereke resmi defteri ile ilgili yazılarda vefattan bir ay içinde başvuru yapılması gerektiği yazıyor , babam 3 nisan 2006 da vefat etti, tereke davası ise 18 agustos 2006 da açıldı, böyle bir durum mümkün mü?
yardımcı olursanız çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler |
Av.Mehmet Taylan Karakum |
Satış iptal edilmese de (annenizin yaptığı satış); değerini ödemeye mahkum edilebilir.
Bence, aleyhe açlmış bir dava da varken; muhakkak bir avukattan profesyonel yardım alın.
Saygılarımla, |
nyigit |
Mutlaka profesyonel yardım almamız gerektiğinin farkındayım, danıştığımız avukat davayı incelediğini bir an önce itiraz edilmesi gereken noktalar olduğunu bu yüzden acilen vekalet istediğini söyledi, fakat bu konuların ne olduğuna dair bütün ısrarlarımıza dair bir açıklama yapmadı, haliyle bu durumda avukata karşı da bir güvensizlik oluştu ve olabilecek bir ali-cengiz oyununa hemen müdahale etmekle biraz durumun netleşmesini beklemek arasında kararsız kaldık, bu tarz konularda hiçbir tecrübemizin olmaması da bu konulara hakim güvenebileceğimiz bir avukatın yokluğu da iyice üstüne tuz biber ekti, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim |
Av.Ragıp Atay |
sayın nyiğit, öncelikle, dini nikah ya da imam nikahı veya her ne olursa olsun; Böyle bir nikah türü, hukukumuzda yoktur. Nikahsız beraberlik vardır.
Annaniz. Babanız, Nikahsız beraber olduğu annenize malını satmıştır. Ancak yasadaki özel koşullar nedeniyle, bu bağış hükmündedir. Hukukçular, da biraz kafası çalışan insanlardır. Koydukları yasayı bilerek koyarlar. Siz 3.000 YTL ye alınıp da, bir kaç ay sonra 15.000 YTL ye satılan bir taşınmaza ilişkin işlemin, gerçekten satış olduğuna inanır mısınız. Kanun koyucu inanmaz.
Avukatınız size, acil itiraz edilmesi gereken konular olduğunu söyleyerek vekalet istemiş. Bunların ne olduğunu söylememkte haklı. Zira, bunu söylerse, siz avukat olmadan da itira edebilirsiniz. Avuatınıza güvenmiyorsanız, başka avukatla görüşün. Ancak, Avukatlar, Davayı takip etmek için vekalet alırlar. Davayı öğretmek için değil. Siz ne kadar güvenilir olduğunuzu kendinize sorun |
Bugünün tarihi: 03/05/2025 08:38:41 |