turkuaz83 |
Merhaba sayın kader arkadaşım.Bende senin yaşadıgın sorunların benzerini yaşadım.Yaşadıklarımdan sana aktarmak istyediğim şunlar ki :
* Evlilik öncesi edinilmiş mallar sahiplerine aittir.Eger ki herhangi bir mal
rejim sözleşmesi yok ise.Olası boşanmada bunlara müdahele edemez ama bir boşanma davasında Ekonomik -Sosyal durum araştırması kolluk (jandarma,polis) marifeti ile yapılır.Üzerindeki mülkler seni kağıt üzerinde iyi gösterir.Bu durum eger davanın sonucunda Yoksulluk ve dava esnasında baglanacak Tedbir nafakasının miktarını etkilemektedir.
* Eşiyin evi terkettiğini bulundugun yerdeki karakolda tesbit ederk tutuanak tutturmanı tavsiye ederim.Eşine Evi terki nedeni ile açacaıgın olası bir davada: eşe terk tarihinden itibaren 4 ay süre verir.Eger eşin süründürmek istiyorsa verilen sürenin sonuna dogru gelir 1 gün kalır ve geri gidebilir.yani seni ugraştırdıkça ugraştırır...Bu bir ihtimal.Ben de terk nedeni ile değil Şiddetli Geçimsizlik nedeni ile açtım.
* Malesef eşinde bir çok kadının yaptıgı : Medeni Kanunun ilgili maddeleri kendi lehine kullanmak ive bu işten kazanç saglamayı arzulamaktadır.Yani Nafakayı tıkır tıkır alırım,yan gelir yatarım.Hukuki bir terimle Sebepsiz zenginlik kazanmaktır.Bu zihniyetlerle mücadele eden herkese kolaylıklar..
* Gerek düğünde gerekse nişanda takılan takılar her daim kadına ait gözükür.Senin olası boşanma ve eşya davalarında ziynet eşyalarını eşiyin götürdüğünü isbatlaman gerekir.
* çocugu aldırma konusunda yapacağın baskı bir suçtur.ama kadının 4 .ayına kadar kürtaj yapma hakkı vardır.Ama benim durumumda oldugu gibi inadına çocugu dünyaya getirmeye çalışacaktır.ve yani hayat sana hem maddi hemde manevi zehir edecektir.
* Nafaka ise şu şekilde açıklayayım.Eşin ayrı yaşadıgı ve ayrı yaşamakta haklı oldugunu açacagı mahkemede isbat ederse senden ayrı yaşadıgı halde TEDBİR NAFAKASI alabilir.Açılacak boşanma dvalarında ise açıldıgı tarihten itibaren mutlaka kadına Tedbir nafakası mahkeme müddetince bağlanır.Mahkemede eger boşanma gerçekleşirse kalıcı olarak bu Yoksulluk Nafakasına çevrilebilir.Ama Bu nafaka almada esas husus.Nafaka TALEP EDENİN KUSURSUZ,YADA DİĞER EŞTEN DAHA AZ KUSURLU OLMASI GEREKİR.Her taraf mahkemede iddaların isbatla mükelleftir.Eger evlilik esnasında yaşadıgın sorunları Şahitlerle isbatlayabilir ve durumları mahkemede isbatlarsan ibre senin tarafına kayabilir.Ayrıca bir çok kadının başvurdugu bir diğer yolda Maddi ve Manevi Tazminat talepleridirki,30,40 milyar gibi uçuk rakamlar gördüğünde korkma.Boşanmaın gerçekleşmesi Hakimin Boşanmalarına vicdanen kanaat getirmesi hususuna dayanır.
*sayın murto:
Yaşadıkların yaşadıklarımla benzer oldugu için bu bilgileri paylaşıyorum.Ama senin için gerkeli olan dogru bilgileri Avukatlar kanalı ile alman,eger ki mahkeme gerçekleşirse mutlak suretle Avukatla temsil edilmeni tavsiye ederim.
Yazdıklarımdan sormak istediklerin varsa yazabilirsin.... |