Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
TBB ve Başbakan Erdoğan Görüşmesi Bilgilendirmesi
Av.Duygu Tekay C.M.K. KAPSAMINDA MÜDAFİ/VEKİL GÖREVLENDİRİLMESİNDE YASADAN VE UYGULAMADAN KAYNAKLANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ 1 Nisan 2006 VE 22 TEMMUZ 2006 TARİHLİ BARO BAŞKANLARI TOPLANTISINDA BELİRTİLEN GÖRÜŞLER IŞIĞINDA SÜRDÜRÜLMEKTEDİR. 11.8.2006 22 Temmuz 2006 tarihinde Ankara'da toplanan 12. Baro Başkanları C.M.K. kapsamında müdafi/vekil olarak görevlendirilip büyük özveri ile hizmet veren arkadaşlarımızın içinde bulundukları koşulların angaryaya dönüşmesi karşısında, 1.8.2006 tarihinden başlayarak, sorun tüm boyutları ile çözülene kadar bu kapsamdaki tüm görevlendirmelerinin durdurulması kararı uygulamaya konulmuştur. Sayın Başbakandan talep ettiğimiz randevunun kabul edildiği Başbakanlık Özel Kalem Müdürü tarafından 3 Ağustos 2006 tarihinde bildirilmiş ve görüşmenin İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'ndaki Başbakanlık Çalışma Ofisinde 10 Ağustos 2006 saat 17.00 de gerçekleşeceği belirtilmiştir. Ardından, 10.000.000 YTL ödenek 4 Ağustos 2006 tarihinde Birliğimize gönderilmiş ve barolarımıza dağıtılmıştır. 10 Ağustos 2006 günü Sayın Başbakanımız; Birlik Başkanımız başkanlığında, Genel Sekreterimiz, Saymanımız, Yönetim Kurulu üyemiz Av. Cengiz Tuğral ve 45 baro başkanından oluşan heyetimizi, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Şahin, Adalet Bakanı Sayın Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan ile birlikte kabul etmiştir. Kabul sırasında Birlik Başkanımız; 1.C.M.K. kapsamında müdafi/vekil görevlendirmelerinde yaşanan sorunlar ve çözümlerine ilişkin raporumuzu, 2. Genel olarak yargı sorunları ve çözümlerine ilişkin raporumuzu, 3. Meslektaşlarımızın; (avukat kimliğinin tanınmaması, baro başkanlarının protokoldeki yerine ilişkin yasa hükmünün uygulanmaması gibi) yasa değişikliği gerekmeden Sayın Başbakan'ın emri ile çözülebilecek sorunlar ve çözüm önerilirimizi içeren üç ayrı raporu sunmuş ve görüşlerimizi belirtmiştir. Sayın Başbakan ve Bakanlar anlatılanları ilgi ile dinlemişler ve sorunların çözümü için olumlu görüşler bildirmişlerdir. Sayın Adalet Bakanımız 14 Ağustos 2006 Pazartesi günü saat 13.00 de Adalet Bakanlığı'nda bir toplantı yapılmasını istemiştir. Yaklaşık elli dakika süren görüşmenin ardından baro başkanlarımız, Sayın Başbakan ve Bakanlar tarafından belirtilen olumlu görüşleri dikkate alarak, Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamındaki tüm müdafi/vekil görevlendirmelerinin durdurulması kararının uygulanmasının ertelenmesine karar vermişlerdir. Bu karar Birlik Başkanımız tarafından basına açıklanmıştır. Bilgilerinize sunulur.
alisinkay Ağlamayan bebeğe meme vermezlermiş.
Av.Abdülkerim Güven Sevindirici bir gelişme olarak görüyorum. CMK dışındaki diğer taleplerinde sunulması bence yerinde olmuştur.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 07:17:23