Hukuki.NET


21/08/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Bir ceza özel sınav sorusu
Girneli Mrb dün ceza özel sınavım vardı aklıma bir soru takıldı sizlere danışmak istedim. Ameliyat sonrası hastahanede yatann Ayşe'nin kolundaki altınları çalmak için hastabakıcı E hemşire H'ye "sen A'yı üldür gerisini ben hallederim" der. H biten ilaçları değiştirmeyerek A'nın ölümüne neden olur.A'nın öldüğünü gören E kolundaki bilezikleri çalar. Buradaki suç nedir?Hoca burada yağma var diyor ama bir türlü yağmaya sokamıyorum.Yağmayı yanlış mı anlıyorum bilmiyorum ama buradaki cebir yağma için gerekli olan cebirden fazla değil mi?
Emrah Yavuzcan Yağma Madde 148.- (1) Bir başkasını, kendisinin veya yakınının hayatına, vücut veya cinsel dokunulmazlığına yönelik bir saldırı gerçekleştireceğinden ya da malvarlığı itibarıyla büyük bir zarara uğratacağından bahisle tehdit ederek veya cebir kullanarak, bir malı teslime veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılan kişi, altı yıldan on yıla kadar hapis cezası ile ceza­landırılır. (2) Cebir veya tehdit kullanılarak mağdurun, kendisini veya başkasını borç altına sokabilecek bir senedi veya var olan bir senedin hükümsüz kaldı­ğını açıklayan bir vesikayı vermeye, böyle bir senedin alınmasına karşı koy­mamaya, ilerde böyle bir senet hâline getirilebilecek bir kağıdı imzalamaya veya var olan bir senedi imha etmeye veya imhasına karşı koymamaya mec­bur edilmesi hâlinde de aynı ceza verilir. (3) Mağdurun, herhangi bir vasıta ile kendisini bilmeyecek ve savu­namayacak hâle getirilmesi de, yağma suçunda cebir sayılır. Cebir ve şiddet, gerçekleştirilmiş bir direnmeyi kırmak veya daha sonra gerçekleştirilecek direnmeyi engellemek amacıyla yapılan kişiye yö­nelik her türlü fiziki zorlama anlamına gelir. Cebir ve şiddetin vücuda yöne­lik olması gerekir ise de, vücutla temas şart değildir. Suçun manevi unsuru kasti olmasıdır. Eğer yağma suçu ile birlikte kasten adam öldürme suçu da var ise, ayrı olarak ceza verilecektir.
salih33 765 sayılı TCK 'ya göre Madde 450 - (Değişik: 9/7/1953 - 6123/1 md.) Öldürmek fiili: ... 7. Velevki husule gelmiş olmasın diğer bir suçu hazırlamak veya kolaylaştırmak veya işlemek için ika olunursa...; hükmüne girer, yani nitelikli adam öldürme... (Yağma suçundan ayrıca ceza verilip verilmeyeceği Yargıtayca tartışılmış ve son yerleşen uygulamasına göre Yargıtay ayrıca ceza verilmesi, yani bunun bileşik bir suç olmadığı, gerçek içtima kurallarının uygulanacağına karar vermiş.) 5237 s.TCK 'ya göre ise NİTELİKLİ HÂLLER Madde 82 - (1) Kasten öldürme suçunun... h) Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla..., hükmüne girer. Aynen yukarıda yapılan açıklamalar geçerlidir.
alisinkay Bir Eklemede benden. Burada içtima yapılmaz. Yani tek bir suçtan ceza almaz. Farklı iki suçtan ceza alır. Adam öldürme ağırlaştırıcı nedeni ile ve yağma
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Tanıma - Tenfiz] Hedefefer5655676 
  • 20.08.2025 18:26
  • Anneye bakamamak 
  • 18.08.2025 21:37
  • Terör Örgütü Propagandası Suçu (TMK 7/2) ve Katalog Suç Niteliği : DMK 48 - A/5 VE CMK 100/3 değerlendirmesi 
  • 14.08.2025 15:01
  • Demirbaş + Ortak gider.. Hepsi aidatla karşılanıyor.. 
  • 05.08.2025 01:36
  • Tapu babamın adına, kira sözleşmesi benim adıma. Kiracı tahliye hk.? 
  • 01.08.2025 20:09


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 21/08/2025 01:25:24